Ilić (© Star sport)
Ilić (© Star sport)

TSC protiv Mladosti: Vukić ne može, Cvetinović može

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 10:24

Luka Ilić se vratio, Mirčevski upitan

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Upaljen je alarm u Bačkoj Topoli nakon prvog kola u nastavku sezone, Čukarički je čak na jedan dan i uspeo da preotme treće mesto TSC-u, ali kako u fudbalu stvari znaju da se okrenu vrlo brzo ponovo će izabranici Žarka Lazetića imati priliku da naprave bodovnu razliku i stvore zalihu pred naredno kolo. Čeka ih ipak težak zadatak, jer u Novom Sadu gostuju Mladosti (TV Arena sport 4, 15.00).

Izabrane vesti

Sreća je bila na strani Topolčana, mada je i raspored bio takav. Čukarički je poražen, Vojvodina se okliznula u Lučanima, TSC ima priliku da napravi iskorak i lakše diše do sledećeg kola. Neće nimalo potceniti protivnika i tim će biti na oprezu nakon što je Mladost napravila senzaciju u prošlom kolu u Humskoj. I trener Žarko Lazetić je naglasio da njegov tim mora biti oprezan, svestan mogućnosti izabranika svog kolege, Ljubomira Ristovskog.

Relativno lako je TSC slavio u prethodnom duelu ova dva tima u Bačkoj Topoli. O istorijatu njihovih međusobnih susreta je teško govoriti, jer do pomenutog meča nije bilo utakmica ova dva kluba, bare ne u prva dva ranga srpskog fudbala. Od tog avgustovskog je prošlo mnogo vremena i Mladost je skoro u potpunosti rekonstruisala tim. Stadion „Karađorđe“ nije nepoznanica za Topolčane, već su tu slavili jednom ove sezone protiv Vojvodine a poslednji put su u Srpskoj Atini poraženi od Proletera.

Neće previše jurišati tim Žarka Lazetića, protiv Napretka smo videli kako je posle prednosti rutinski priveo meč kraju. Očekuje se da TSC zaigra u prepoznatljivoj formaciji, probaće da onesposobi kontranapade Mladosti. Verovatno će se u defanzivnoj fazi naći petorica igrača u odbrani. Jedini igrač Topolčana koji nema pravo nastupa je Stefan Vukić, koji odrađuje suspenziju zbog žutih kartona. Luka Ilić je zalečio povredu  i dobio je minutažu u prethodnom kolu, dok je upitan nastup Martina Mirčevkog koji je nedavno počeo da trenira. Takođe, Dušan Cvetinović može da igra nakon što je zbog kartona propustio meč protiv Kruševljana.

Projektovani sastav TSC-a (5-3-2): V. Ilić- Cvetković, Cvetinović, Stojić, Ćalušić, Petrović- Radin, Đakovac, L. Ilić- Jovanović, Ratkov.

MOZZART BET SUPERLIGA - 22. KOLO

Petak

Mladost - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Traore 34 - Mirić 78/

Kolubara - Voždovac 1:0 (0:0)

/Vasiljević 79/

Subota

Radnički Niš - Radnik 0:0

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

/Katai 14, Bukari 17, 67/

Napredak - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Nikčević 80p/

Nedelja

13.00: (2.05) Radnički 1932 (3.30) Javor (3.80) (TV Arena Sport 3)

15.00: (4.10) Mladost GAT (3.40) TSC (1.95) (TV Arena Sport 4)

17.00: (8.00) Spartak (4.50) Partizan (1.42) (TV Arena Sport P1)

***kvote su podložne promenama





tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaLuka IlićMartin Mirčevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara