TSC (©Starsport)
TSC (©Starsport)

TSC se "šesticom" učvrstio na vrhu Mozzart Bet Superlige! Zvezda na -4

Vreme čitanja: 5min | sub. 16.09.23. | 21:03

Topolčani na krilima Ifeta Đakovca ubedljivo savladali Železničar i zadržali lidersku poziciju - 6:3

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

London zove, avion je spreman. Dobro su napunili rezervoar Topolčani, gorivom iz pančevačke Dizelke. Nova pobeda, šesta zaredom - sa tim što nije kao prethodnih pet bez primljenog gola - zadržala je prošlosezonskog vicešampiona na liderskoj poziciji Mozzart Bet Superlige. I to sada već na četiri boda prednosti ispred šestostrukog uzastopnog prvaka Crvene zvezde, koja je u međuvremenu doživela i drugi poraz. U dobrom raspoloženju će putovati za Englesku izabranici Žarka Lazetića, jer su savladali barijeru zvanu pritisak prvog mesta i nisu dozvolili da novopečeni član elite napravi iznenađenje.

Izabrane vesti

Na TSC areni viđena je prava kanonada i čak devet pogodaka, za nova tri boda kluba iz Bačke Topole - 6:3.

Sezonu života je odigrao Ifet Đakovac u pohodu na drugo mesto Mozzart Bet Superlige, a ova bi mogla da bude još bolja. Nije ga bilo neko vreme zbog povrede, ali vratio se nekadašnji fudbaler Zlatibora još jači i obeležio današnju partiju sa dva gola. Gospodario je sredinom terena, vukao napade, vraćao se u odbranu. Naravno, mora se dodati i učinak Petra Stanića, polako postaje mladi ofanzivni vezista bitan šraf u timu Topolčana. Upisao je prvi pogodak iz igre, a usput podelio i asistenciju. Jedino što može da brine trenera Lazetića je gubitak fokusa, i što je njegova ekipa primila tri gola za jedno poluvreme, kada je delovalo da je meč već dobijen.

Samo na momenat je tim iz Pančeva delovao kao konkurentan, iskoristili su opuštenost u glavama fudbalera TSC-a pri prednosti od tri gola, a sve ostalo je za zaborav. Nisu postojali na terenu, mučili su se sa loptom, napad im je bio potpuno odsečen. Jedina svetla tačka u timu Aleksandra Linte bio je Aleksandar Đorđević, desetka Železničara je postigla dva gola, oba u sopstvenoj režiji, kada već nisu mogli saigrači. Može se reći da je zasluženo poneo kapitensku traku mladi defanzivni vezista, posle izlaska prvog kapitena ekipe, Marka Jovanovića. Ipak, na sve to, uspeli su da postignu fudbaleri ekipe iz Banata tri pogotka, što dugo nije pošlo za rukom nijednoj ekipi, a da to nije Zvezda ili Partizan.

Počelo je kako je samo TSC mogao poželeti. Ni tri puna minuta igre, a već je vicešampion Srbije stekao prednost, pogotkom Ifeta Đakovca. Spustio je vezisti Topolčana loptu glavom Marko Rakonjac, nakon čega je Đakovac zaobišao golmana Aleksandra Stankovića i loptu sproveo u mrežu. Posle deset minuta je već bilo dva razlike, još jednom je precizan bio Đakovac, sada i uz malo sreće. Nemanja Petrović je uputio udarac koji se od igrača odbrane Dizelke odbio do Đakovca, kojem nije bilo teško da sa par metara poveća svoj bilans na dva pogotka. Sve što je Železničar uradio bila su dva šuta sa distance. Nikako nisu mogli da se povežu Pančevci, niti da pronađu rešenje kako da ugroze gol Veljka Ilića.

Nisu spuštali gas domaći, Ifet Đakovac je hteo do het-trika iz volej udarca, a do prvog gola iz igre umalo da dođe i Petar Stanić, njegov šut je za malo otišao pored stative. Tek posle pola sata su se probudili fudbaleri Dizelke, Dario Grgić nije uspeo da iskoristi prvu pravu priliku za svoj tim. Potop gostiju iz Pančeva desio se posle malo više od pola sata igre. Saša Jovanović je povukao napad, odigrao do Marka Rakonjca, a lopta je na kraju pala na noge Petru Staniću.

Malo je živnuo napad Dizelke na početku drugog poluvremena, ali ništa nije moglo da prođe pored Veljka Ilića, koji je još jednom bio komandant odbrane Topolčana. Mogli su vicešampioni Srbije i do četvrtog gola, Saša Jovanović je pronašao na ivici kaznenog prostora Marka Rakonjca, udarac crnogorskog napadača je odbranio Aleksandar Stanković.

Gotovo ni iz čega su Pančevci dali gol, lopta se vrtela pred kaznenim prostorom, da bi stigla na noge Aleksandru Đorđeviću, koji je odapeo sa distance i kaznio neopreznost odbrane TSC-a. Dozvolili su sebi Lazetićevi izabranici da opuštenije uđu u nastavak meča, te je gol Dizelke bio šamar za buđenje. Desilo se to malo nakon gola gostujućeg tima, zapretili su Marko Rakonjac, zatim i Jovan Vlalukin. Stvari je na svoje mesto vratio Dušan Cvetinović, posle centaršuta iz kornera Petra Stanića, te su mogli da odahnu navijači kluba iz Bačke Topole. Svoju glad za pogotkom je stigao da nahrani i Miloš Pantović, najskupljem pojačanju ovog leta u Bačkoj Topoli bilo je dovoljno samo dvadeset minuta da se upiše u strelce.

Nova uspavanka Lazetićevog tima i verovatno ponovo u glavi London, i ponovo kazna od strane Aleksandra Đorđevića. Odličan je bio kapiten Dizelke danas, pa je svoje odlično izdanje krunisao sa još jednim prelepim golom, opalio je po lopti koja se od stative odbila u mrežu Veljka Ilića.

Opomena za Topolčane stigla je u poslednjem minutu utakmice, kada je Šušnjar smanjio prednost domaćina na dva gola zaostatka. Razljutilo je to Lazetićeve fudbalere, pa su stigli i do šestog pogotka. Prvenac je postigao nekadašnji igrač Crvene zvezde, Miloš Vulić.

MOZZARTBET SUPERLIGA- 7. KOLO

TSC - ŽELEZNIČAR PANČEVO 6:3 (3:0)

/Đakovac 3, 10, Stanić 37, Cvetinović 67, Pantović 78, Vulić 93 - Đorđević 55, 80, Šušnjar 90/

Bačka Topola

TSC arena

Gledalaca: 650

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac)

Žuti karton: Jovanović M. (Železničar)

TSC (3-5-2): Ilić 6,5 - Antonić 6,5, Stojić 6,5, Cvetinović 7 (od 68. Đorđević 6,5)- Vlalukin 6,5, Radin 7, Đakovac 7,5 (od 75. Kuveljić), Stanić 7 (od 68. Vulić 6,5), Petrović 7- Jovanović 7 (od 75. Milovanović 7), Rakonjac 7 (od 68. Pantović 7)

ŽELEZNIČAR PANČEVO (3-4-3): Stanković A 5,5.- Gajić 5,5, Jovanović 5,5 (od 44. Obradović 6), Stanković V. 5,5 - Lakićević 6, Krajišnik 6 (od 63. Pantelić 6), Đorđević 7,5, Hajdin 6 - Grgić 6 (od 63. Zuvić 6), Pavlov 5,5 (od 63. Šušnjar 7), Romanić 5,5 (od 84. Lokosa)

Igrač utakmice: Ifet Đakovac (TSC) 7,5


SRBIJA - MOZZARTBET SUPERLIGA - 7. KOLO

Subota

Čukarički - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Docić 23pen, Adetundži 75 - Kraso 47pen/

TSC - Železničar 6:3 (3:0)

/Đakovac 3, 10, Stanić 37, Cvetinović 67, Pantović 78, Vulić 93 - Đorđević 55, 80, Šušnjar 90/

Voždovac - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

/Burmaz 16, Vujanović 48, Mitrović 89 - Varjačić 41/

Spartak - Vojvodina 2:0 (1:0)

/Vidaković 15, Ubiparip 55/

Nedelja

16.00: (2,05) Radnički (3,45) Javor (3,60)

17.00: (1,98) Novi Pazar (3,40) Napredak (4,00)

19.30: (1,80) Radnički Niš (3,60) IMT (4,60)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Radnik (11,00)




tagovi

TSC Bačka TopolaFK ŽelezničarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara