Tuhel stidljivo najavljuje Aleksandra Pavlovića u startnih 11

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 20:32

Mladi Srbin se nameće...

Kadrovska situacija u Bajernu veoma je složena poslednjih nedelja, zbog čega bi lako moglo da se dogodi da mladi Srbin Aleksandar Pavlović sutra (subota, 15.30) bude starter protiv Hajdenhajma.

Tinejdžer rođen u Minhenu, koji je debitovao u susretu sa Darmštatom (8:0) pre petnaestak dana, imao je veoma zapaženih pola sata u derbiju na Vestfalenu (na kraju upisao i asistenciju), nakon čega je usledio niz pohvala od Tomasa Tuhela i stručne javnosti u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Pavlović nije dobio minute u meču Lige šampiona sa Galatasarejm, međutim postoji realna šansa da za manje od 24 sata prvi put karijeri počne jednu bundesligašku utakmicu.

"Nažalost i hvala bogu što je tako", kazao je Tuhel, pa objasnio da se ovo 'nažalost' odnosi upravo na velike problema s povredama, a 'hvala bogu' na činjenicu da je 19-godišnji vezista dovoljno sazreo i zaslužio da igra.

"Potpuno je spreman. Može da počne, može da uđe sa klupe. Još nismo doneli konačnu odluku. Aleks je definitivno kandidat za startera, jer odlično radi u poslednje vreme".

Podsetimo, Jozua Kimih je nedostupan za sutrašnji meč zbog suspenzije, Rafael Gereiro može da bude opcija za vezni red, ali pošto se tek oporavio verovatno će šansu dobiti tek u nastavku. Matajs de Liht je van stroja, Dajo Upamekano takođe samo što je izašao iz povrede i pitanje je da li će Tuhel rizikovati da ga treći put zaredom gura od početka, pa bi na štopersku poziciju mogao Leon Gorecka.

U toj varijanti šanse Aleksandra Pavlovića da krene od starta bile bi najveće.


tagovi

Aleksandar Pavlović

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara