Tunis oplakuje veliki trijumf protiv Francuske (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.11.22. | 18:02

Šampion sveta izjednačio u 98. minutu, ali je gol poništen posle intervencije VAR-a

Tunis je uradio sve što je bilo do njega - tukao je najtežeg i najvećeg rivala, ali ispostavilo se da se radi o Pirovom trijumfu, pošto mu rezultat iz drugog meča Grupe D nije išao naruku. Prvi put u istoriji Tunis je srušio Francusku (1:0); prvi put u istoriji ova afrička selekcija dobila je neku evropsku na Mundijalu, međutim na prvi izlazak iz grupe moraće da popričeka makar još četiri godine. U osminu finala idu Francuzi i Australijanci.

Čovek odluke u Al Rajanu na Edukejšn stadionu bio je ponajbolji igrač susreta Vabi Hazri. On je u 58. minutu nakon izvanrednog solo prodora matirao Stiva Mandandu i na dva minuta gurnuo svoju selekciju na drugo mesto ove grupe.

Izabrane vesti

Nesreća Tunišana leži u tome što je nepunih 120 sekundi kasnije Australija na gotovo jednako atraktivan način uspela da dođe do vođstva protiv Danske. Učinio je to Metju Leki i, ispostavilo se, na taj način odveo Sokeruse među 16 najboljih reprezentacija sveta.

TUNIS – FRANCUSKA, 1:0 (0:0)

/Hazri 58/

Doha

Stadion: Edukejšn siti

Sudija: Metju Konger (Novi Zeland)

Žuti kartoni: Kešrida (Tunis)

TUNIS: Damen – Gandri, Meriah, Talbi – Kešrida, Škiri, Lajduni, Malul – Ben Sliman, Ben Romdan (74. Šaleli) – Hazri (60. Džebali).

FRANCUSKA: Mandanda – Disasi, Varan (63. Saliba), Konate, Kamavinga – Veretu (63. Rabio), Čuameni, Fofana (73. Grizman) – Genduzi (79. Dembele), Koman (63. Mbape), Kolo Munani.

* * *

Francuska je samo na čudesan način mogla da ostane bez prvog mesta, usled poraza s nekoliko golova razlike i ubedljivog slavlja Australije. Otuda je Didije Dešan odlučio da na teren pošalje kompletnu drugu postavu.

Po imenima to je i dalje ekipa daleko kvalitetnija od Tunisa, ali na terenu situacija je bila značajno drukčija. Momci selektora Kadrija bili su silno motivisani, igrali s daleko većom energijom i sve do samog finiša utakmice držali rivala podaleko od svog gola. U krajnjem slučaju, Francuska je više od sat vremena imala samo jedan udarac u okvir gola. Ozbiljnu priliku nije bila stvorila...

Rezervisti se, dakle, nisu dobro pokazali i pitanje je kome će i u kojoj meri Dešan u narednim eliminacionim utakmicama ukazivati šansu. Kingsli Koman je, recimo, odigrao veoma loše prvo poluvremene, dok je Jusuf Fofana krizirao sve vreme dok je bio na terenu.

Usled njegovog neshvatljivog simuliranja Lajduni se našao u velikoj prilici - bilo je to kod rezultata 0:0 - da bi i prilikom pobedonosnog pogotka Hazrija kamera zumirala vezistu Monaka. Eljes Skiri mu je oduzeo loptu na sredini, ovaj ostao da širi ruke dok je Tunis krenuo u kontru i završio je kako je završio...

U poslednjih pola sata Dešan je počeo da ubacuje startere. Prvo Mbapea i Rabioa, potom Grizmana i Dembelea. Uspeo je u poslednjim minutima prvak sveta da preuzme kontrolu igre, čak i da izjednači u osmom minutu sudijske nadoknade preko Grizmana, međutim VAR je intervenisao i zbog ofsajda poništio pogodak.

Francuska se kao prvak Grupe D pozicionirala u kosturu i sada čeka da vidi ko će joj biti protivnik u osmini finala. U pitanju je selekcija što bude završila kao druga u C grupi. Tamo je sve otvoreno - Poljska, Argentina, Meksiko ili Saudijska Arabija.

Australija će, logično, na prvaka iste grupe...

SVETSKO PRVENSTVO – 3. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA D

Sreda

Australija - Danska 1:0 (0:0)

/Leki 60/

Tunis - Danska 1:0 (0:0)

/Hazri 58/



tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara