Toma Menije (©Reuters)
Toma Menije (©Reuters)

Turci hoće bekovsku liniju Pari Sen Žermena: Toma Menije stigao na obalu Crnog mora

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.02.24. | 12:17

Trabzon se nada i Levinu Kurzavi, ali…

Ne tako davno jedan od najboljih desnih bekova Evrope, danas fudbaler čija je karijera u nezadrživom padu. Ali još nije udarila u tačku s koje nema povratka. Jer iako je davno premašio Zenit, Toma Menije će i na proleće igrati ozbiljan fudbal, pošto je doputovao na potpisivanje ugovora sa Trabzonom.

Turci će finansijski odlično proći, jer će na sebe preuzeti samo platu 32-godišnjeg veterana. Njegov ugovor sa Borusijom je svakako isticao na leto, a kako je za tim odigrao samo osam utakmica u Dortmundi nisu videli matematiku koja bi opravdala Tomin ostanak.

Izabrane vesti

Trabzon je pak bio uporan, prema izveštajima iz turske ubedio je Menijea da odmah potpiše ugovor na 18 meseci.

Lokalni listovi tvrde da tu nije kraj ambicioznih planova Trabzona, istina poljuljanih posle samo jednog osvojenog boda u poslednjih pet ligaških kola. Izgubili su u tom periodu i od Galatasaraja (1:5) i od Bešiktaša (0:2), pa je titular sada van domašaja, a visi i Lifa konferencije. Trabzon zato želi i levog beka i to nekadašnjeg Menijeovog saigrača iz Pari Sen Žermena Levina Kurzavu. S tim da on ne želi da mrda, rešio je da presedi poslednjih šest meseci ugovora u Parizu i na leto na miru izabere novi klub.

Menije je turskim novinarima već pričao kako ga je privukao ambiciozan projekat u Trabzonu. Možda ubedi i Kurzavu da krene istim putem?



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Toma Menije

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara