Trenutak kada je Moris postigao gol (©Reuters)
Trenutak kada je Moris postigao gol (©Reuters)

U Barnliju će biti besni: Luton spornim golom došao do velikog boda u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 22:55

Karlton Moris sprečio poraz gostujuće ekipe pogotkom u nadoknadi

Kako je završio poslednju utakmicu u 2023, tako je Barnli okončao i prvu prvenstvenu u novoj kalendarskoj godini – primljenim golom u samoj završnici. Samo što će ga večerašnji boleti mnogo više… Jer iako je zbog onog pre dve nedelje pretrpeo poraz od Aston Vile, ovaj protiv Lutona u 21. kolu odneo mu je pobedu – 1:1 (1:0).

Bila je ekipa Vensana Kompanija na korak do trijumfa, tri minuta delila su je od istog, ali je rezervista gostiju Karlton Moris utišao Turf Mur golom u nadoknadi. Golom koji će gotovo izvesno izazvati veliku reakciju na Ostrvu, a konkretno u taboru Klaretsa nezadovoljstvo.

Izabrane vesti

Golom za koji su u taboru domaćeg tima smatrali da glavni arbitar Toni Harington mora da poništi. Alfi Doti je sa levog boka zavrnuo loptu pred gol, a Elajdža Adebajo se, utisak je, svesno postavio ispred golmana Barnlija Džejmsa Traforda i košarkaškim rečnikom napravio blok Karltonu Morisu, koji je glavom ubacio loptu u praznu mrežu. Fudbaleri Klaretsa su se pobunili, reagovao je i VAR, ali ni nakon toga Harington nije promenio odluku...

Svega nekoliko minuta posle meča usledila je i reakcija Džej Džeja Vota, bivšeg igrača američkog fudbala i od maja prošle godine vlasnika manjinskog dela Barnlija.

"Nov sam u ovom svetu vlasnika, pa ako me Premijer liga kazni, neka me kazni. Ovo je očigledan faul da očigledniji ne može biti. Da ti ovo promakne na terenu, a onda i na video snimku je sramotno", napisao je Vot na društvenoj mreži "X".

Sve i da je u pravu, a ima onih koji misle da jeste, gol je priznat i Luton je stigao do vrendog boda, šesnaestog od starta šampionata, te se tako izjednačio sa Evertonom, prvi timom izvan opasne zone. Barnliju s druge strane ostaje da žali za ispuštenom pobedom, koju je imao u rukama od 36. minuta, kada mu je prednost doneo Zeki Amduni svojim četvrtim golom od starta šampionata. Domaćin je pre postignutog pogotka bio u podređenom položaju, Luton je bio dominantniji, posebno u posedu, ali je zbog manjka koncentracije u završnici teško stizao do većih prilika.

Barnli je u nastavku bez većih problema čuvao prednost, čak u nekoliko navrata preko Vilsona Odobera mogao i da je udvostruči, ali nije uspeo. Da jeste, imao bi 14 bodova, jedan manje od večerašnjeg rivala. Ovako je na 12, pa za Lutonom zaostaje četiri koraka...

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Petak

Barnli - Luton 1:1 (1:0)

/Amduni 36 - Moris 90+2/

Subota

13.30: (1,65) Čelsi (3,80) Fulam (5,40)

18.30: (5,60) Njukasl (3,60) Mančester Siti (1,62)

Nedelja

15.00: (2,85) Everton (3,40) Aston Vila (2,45)

17.30: (2,30) Mančester Junajted (3,70) Totenhem (3,15)

Subota, 20. januar

13.30: Arsenal – Kristal Palas

18.30: Brentford – Notingem forest

Nedelja, 21. januar

15.00: Šefild Junajted – Vest Hem

17.30: Bornmut – Liverpul

Ponedeljak, 22. januar

20.45: Brajton – Vulverhempton

***Kvote su podložne promenama






tagovi

BarnliLuton TaunPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara