Slavlje navijača Kluža (©Printscreen)
Slavlje navijača Kluža (©Printscreen)

U Rumuniji ništa novo – Kluž odbranio titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 00:35

Četa Dana Petreskua dobila Univerzitatea Krajovu sa 2:1, iskoristila kiks FCSB-a u subotu i stigla do pete uzastopne krune kod naših istočnih komšija

Rumunski poredak se ne menja – Kluž je opet na tronu. Kolo pre kraja šampionata Lige 1, ekipa Dana Petreskua je odbranila titulu, stigla do pete vezane. U Transilaviniji je pala Univerzitatea iz Krajove sa 2:1, pa ništa od spektakularnog poslednjeg kola. Meč u Bukureštu, FCSB – Kluž naredne nedelje neće imati rezutlatski značaj jer šampion ima četiri boda više od najbližeg pratioca.

Veliki tragičari bili su fudbaleri FCSB-a. Imali su zicer protiv Voluntarija, dvaput su vodili, ali na kraju su odigrali 2:2 u subotu, pa su propustili šansu da posle sedam godina dođu do trona. Pre utakmice Kluža i Krajove, kontroverzni vlasnik nekadašnjeg šampiona Evrope Điđi Bekali optužio je petostrukog vladara Rumunije da je premirao rivale, što je zabranjeno kod naših komšija. Sve u svemu, nekadašnji gigant, pravni naslednik Steaue je sam krivac. Nije iskoristio zicer na svom terenu (meč se igrao u Bukureštu umesto u Voluntariju).

Izabrane vesti

Golovima Nane Boatenga i Hrvata Gabrijela Debeljuha, Kluž je pred svojima navijačima proslavio titulu. Već u drugom minutu je internacionalac iz Gane doveo šampiona u vođstvo posle slobodnog udarca. Najbolje se snaao i iz neposredne blizine matirao goste.

Kada je napadač Kluža Debeljuh u 56. minutu iskoristio veliku grešku gostiju, duplirao prednost, očekivao se lagani trijumf ekipe iz Transilvanije. Ipak, Aleksandru Mateju je smanjio u 61. minutu. Strepeli su domaćini do kraja, ali više nisu primili gol, pa usledilo veliko slavlje izabranika Daka Petreskua, nekada legendarnog desnog beka reprezentacije Rumunije.

On je napustio kormilo Kluža krajem prošle sezone. Marijuš Šumudika je vodio šampiona na početku ove, ali je posle eliminacije od Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu Evrope, došlo do promena, pa je Petresku opet vratio u svoj Kluž i vodio ga do nove titule.

19.30: (5,40) Dačija Mioveni (3,35) Rapid Bukurešt (1,67)

Kluž će na leto igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U Evropi, kroz kvaliikacije za Ligu konferencije put do grupne faze tražiće FCSB, Univezitatea Krajova, dok će Voluntari ili Sepsi da se bore za preostalo mesto u međunarodnom takmičenju. Oni će u četvrtak igrati finale Kupa Rumunije.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF – 9. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Voluntari – FCSB 2:2 (1:1)

/Nemec 45+2, Kostin 88 – Kordea 44, Tanase 72/

Farul – Arđeš 1:0 (1:0)

/Larie 34/

Nedelja

Kluž - Univerzitatea Krajova 2:1 (1:0)

/Boateng 2, Debeljuh 56 - Mateju 61/



tagovi

KlužFCSBRumunija 1Rumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara