(MN Press)
(MN Press)

U Turskoj bih zaradio više, ali sam Zrinjskom dao reč

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 15:39

Kako je Željko Petrović prihvatio ponudu iz Mostara

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Znalo se da će Zrinjski sa novim trenerom ući u nastavak sezone, pošto je dugogodišnji pomoćnik Mario Ivanković priveo jesenji deo prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Dugo se tražio novi šef stručnog štaba, a izbor je pao Željka Petrovića.

Izabrane vesti

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije ima trenersku biografiju za poštovanje. Veliki deo karijere proveo je kao asistent renomiranim Holanđanima, prvo Rudu Gulitu na startu karijere, zatim Martinu Jolu na klupi HSV-a, Gusu Hidinku s kojim je sarađivao u ruskom Anžiju, a najduže Diku Advokatu s kojim je radio u Sanderlandu, Utrehtu i Fajenordu te na klupama reprezentacija Srbije i Iraka.

U Engleskoj je bio asistent Izraelcu Avramu Grantu u Vest Hemu, a poslednji angažman imao je u aktuelnoj sezoni u turskom klubu Adana Demirspor u kojem je bio u stručnom štabu još jednog Holanđanina, Patrika Klajverta.

„Direktor Zrinjskog, Ivan Beus i Davor Šuker su bili na nekoj utakmici reprezentacija. Beus je Šukera pitao da li bi Petrović bio spreman da dođe u Zrinjski, na šta je Šuker rekao da neće niko mene pozvati nego on. Tad sam bio u Adani. Posle Davora nazvao me Beus i rekao sam mu da ako dođe vreme, da sam spreman. U Turskoj se zarađuje više nego ovde, ali Ivan je gospodski prišao, onako kako je potrebno treneru. Nije to bio razgovor u smislu da je Krunoslav Rendulić bio pred smenom, pa da li sam raspoložen da ga menjam. To je bilo čisto opipavanje situacije, jesam li spreman u budućnosti da dođem u Mostar. Rekao sam da sam apsolutno spreman. Možda je to njima bilo čudno, jer mnogi treneri odavde sanjaju da dobiju posao u inostranstvu, a ja sam želeo na naše prostore“, pojasnio je Petrović za Sportske novosti.

Zrinjski je drugoplasirani na tabeli sa 38 bodova, sedam manje od vodećeg banjalučkog Borca.

„Posle prvih kontakata sam nastavio posao u Adani, oni svoj. Jedino što sam više pratio Zrinjski nego ranije. Kasnije su mi rekli kako nisu sigurni mogu li da isprste standarde koje sam imao u Adani. Rekao sam das mi samo pošaljeu SMS šta mogu da ispune i da ću odgovoriti. Tako je i bilo, nikakvih pregovora, nagovaranja i svega ostalog. U međuvremenu, Patrik Klajvert je smenjen u Adani, video sam da žele mene da zadrže, pokušavali su, ali sam dao reč koja je za mene svetinja. Nisam hteo da je pogazim, bez obzira na Adanu i druge ponude“, dodao je Petrović.



tagovi

ZrinjskiŽeljko PetrovićPremijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara