Printscreen
Printscreen

Ufa hvata poslednji voz

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 13:45

Ekipa Rašida Rakimova zakucana je za poslednje mesto ruske Premijer lige, i u poslednje kolo prvog dela sezone ulazi sa imperativom pobede ukoliko želi da održi korak za ekipama sa dna

Utakmicom Ufe i Himkija spustiće se zavesa na 15. kolo ruske Premijer lige (15.00). Radi se o timovima koji se nalaze na samom dnu tabele, pa se ovaj duel, iako smo tek na polovini sezone, može okarakterisati kao meč vredan šest bodova. Posebno iz ugla domaćina.

Jer Ufa nije ni senka tima koji je prethodne sezone za tri boda ostao bez kvalifikacija za Ligu Evrope. Klub iz glavnog grada republike Baškortostan pred poslednji meč prvog dela sezone ima sedam bodova, četiri remija i svega jednu pobedu. Na istu u prvenstvu čeka još od sredine avgusta, odnosno od 2. runde. Dakle, na 12 uzastopnih utakmica. Jasno je da bi novi neuspeh, i to protiv direktnog konkurenta, znatno umanjio šanse timu Rašida Rakimova da izbegne ispadanje, iako je, ponavljamo, sezona u Rusiji tek na sredini.

Izabrane vesti

U prethodnom kolu Ufa je remijem sa Sočijem (1:1) konačno prekinula niz od tri poraza (Lokomotiva 0:1, Ahmat 1:3, Ural 1:2). Ali uprkos tome što je postigla dva gola, Rakimova ekipa uputila je svega pet udaraca u okvir gola u tim porazima. Bezopasno.

U Himkiju su stvari mnogo bolje. Crveno-crni su dobili dve od poslednje tri utakmice. Prvu ekipa Igora Čerevčenka ostvarila je protiv Rostova sa 2:0, drugu identičnim rezultatom protiv Rubina, dok je između poražena od šampiona Zenita. Treba napomenuti da je Reziuan Mirzov, pozajmljeni fudbaler Spartaka, konačno proradio, postigavši tri gola na prethodnih šest utakmica, koliko u moskovskom klubu nije imao čitave prošle sezone. Još jedno letošnje pojačanje, iskusni Denis Glušakov, postigao je u prošlom kolu prvenac u novom klubu, čime je nagovestio da će biti od velikog značaja u borbi za opstanak. Jer Himki je očigledno ušao sa namerom da ostane, što i pokazuje u poslednje vreme.

Blaga prednost je na strani domaćina, što i ima smisla. Rakimov je iskusan trener koji zna da je pobeda nad direktnim rivalom odlična prilika da se uhvati priključak. Ne bi smeo da propusti voz. Može biti poslednji.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 15. KOLO

Subota

Krasnodar – Tambov 1:0 (1:0)

/Kabelja 17/

Ahmat – Zenit 2:2 (1:1)

/Beriša 26, 54p – Kuzjajev 16, Lovren 48/

Lokomotiva M. – Arsenal Tula 1:0 (0:0)

/Mirančuk 72p/

Spartak M. – Dinamo M. 1:1 (0:0)

/Zobnin 85 – Skopincev 79/

Nedelja

CSKA - Soči 1:1 (1:1)

/Sigurdson 5 - Burmistrov 23/

Rotor – Ural 0:0

Rubin – Rostov 0:2 (0:0)

/Bajaramjan 55, 76/

Ponedeljak

15.00: (2,75) Ufa (2,75) Himki (3,00)



tagovi

Rusija 1Himki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara