(©MN Press)
(©MN Press)

Ukrajina i Island biće večeras navijači Srbije

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 08:38

Pobeda Orlova otvorila bi im mesto u baražu za EP

Ako je suditi po informacijama Fudbalskog saveza Srbije da je do juče u podne prodato 25.000 ulaznica za meč sa Crnom Gorom (20.45), Orlovi bi mogli da imaju sasvim solidnu podršku večeras na Marakani.

A, imaće fudbaleri Srbije i podršku sa još dve strane Evrope – iz Ukrajine i Islanda. Navijači, a pogotovo fudbaleri te dve reprezentacije zdušno će biti uz Orlove večeras, jer pobeda Piksijevog tima direktno njima ide naruku.

Izabrane vesti

Kvaka je u tome što bi trijumf doveo Srbiju na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, bio bi potreban još samo bod u novembru kod kuće protiv Bugarske i samim tim ne bi bila učesnik baraža kroz Ligu nacija, a osvojila je to mesto. To znači da bi umesto Orlova priliku kroz plej-of dobio neko drugi, a trenutno je prva na listi čekanja Ukrajina. Odmah iza nje je Island.

Istina, Ukrajina i dalje ima sve u svojim rukama da se plasira direktno kroz kvalifikacije. Ima isti broj bodova kao Italija, doduše uz utakmicu više, ali u rasporedu do kraja Azuri će igrati sa Engleskom na strani, dok će u poslednjem kolu u Leverkuzenu upravo igrati Ukrajina i Italija.

Što se tiče Islanda, on ne može direktno na EP, ali čeka u redu kartu za baraž. Interesantno je da su severnjaci u istoj grupi sa BiH, a velike su šanse da i jedni i drugi igraju plej-of. Tačnije, Bosna i Hercegovina je jedini zasad sigurni učesnik tog baraža.

Škotska je prošla direktno na prvenstvo Evrope, pa je njeno mesto u plej-ofu popunila Finska, koja takođe i dalje ima teoretske šanse da osvoji drugo mesto u grupi i prođe kroz kvalifikacije do šampionata, ali sve je, ipak, u rukama Danske i Slovenije, koje imaju po tri boda više.

Izrael ima rezervisano mesto u baražu ako ne dođe do druge pozicije u grupi, što nije bio nemoguć scenario, ali sada sa izbijanjem rata u toj zemlji niko ne može da kaže ni kada će igrati utakmice, niti kako će takva situacija da utiče na fudbalere.

Prema tome, po trenutnoj distribuciji mesta u baražu kroz Ligu nacija B: siguran učesnik je Bosna i Hercegovina, a trenutna mesta drže Srbija, Izrael i Finska. U redu za čekanje ako se neka od ovih reprezentacija direktno plasira kroz kvalifikacije su Ukrajina, Island, pa onda Norveška.

Ali i to su sve projekcije prema trenutnom stanju na tabelama, konačan raspored po baražima će se tek znati kada se i poslednja utakmica u kvalifikacijama odigra.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Euro 2024reprezentacija UkrajineFudbalska reprezentacij Islanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara