Tripije (© Reuters)
Tripije (© Reuters)

Umešala se FIFA, Tripije može da igra za Atletiko

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 23:04

Dok se ne završi istraga

Uzdah olakšanja na stadionu „Vanda Metropolitano“. Biće Kijeran Tripije na raspolaganju Dijegu Simeoneu u osetljivom delu sezone. Desni bek Atletiko Madrida će moći da igra fudbal bez obzira na zabranu Fudbalskog saveza Engleske, koji mu je odrezao sankciju od deset sedmica zabrane pojavljivanja na terenu zbog sumnje u ilegalno klađenje.

Do preokreta je došlo kad se u slučaj uključila FIFA. Svetska kuća fudbala preuzela je na sebe obavezu da ispita je li Tripije kriv ili ne. Dok se proces ne završi, bivši član Totenhema je, prema najnovijim informacijama, slobodan kao ptica na grani. To znači da za njega nema prepreka da igra prvenstvene, kup i mečeve Lige šampiona, što pogoduje Simeoneu ako se zna da je Atletiko u borbi za titulu, a prva evropska prepreka mu je Čelsi.

Izabrane vesti

Doduše, Tripije neće baš odmah moći na teren - već su određeni putnici za nedeljno gostovanje Alavesu u Vitoriji –  ali će biti u konkurenciji za duel Kupa kralja naredne sedmice u Kornelji.

Podsetimo, FS Engleske je kaznio Kijerana Tripijea deset sedmica zabrane bavljenja fudbalom, pod šta ne potpadaju samo utakmica, već i treninzi sa prvim timom Atletika, čak i korišćenje teretane i ostalih sadržaja na sportskom kompleksu španskog kluba. Sve pod optužbom da je leta 2019. kad je napuštao London ilegalno uplaćivao novac u koji će klub da pređe.

Da li će usput morati da plati i novčanu globu od 78.000 evra zasad nije poznato, ali je najvažnije da će moći da igra. Dok se istrana ne okonča.


tagovi

Kiran Tripije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara