(©Reuters)
(©Reuters)

Umesto promocije i slavlja, Barnli upao u problem: Istraga zbog nameštanja, kazna u najavi

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.23. | 10:53

Sumnjivo što je izašlo pola rezervnog tima na meč sa Redingom

Impresivno je Barnli odigrao celu sezonu u Čempionšipu, ali je odjednom pred kraj počeo da posustaje i da promociju u Premijer ligu odlaže iz nedelje u nedelju.

Tri kola pre kraja Barnli ima deset bodova više (i meč više) od drugoplasiranog Šefild junajteda, tako da bi moralo baš čudo da se dogodi pa da ne bude prvi na kraju. Ili – intervencija za zelenim stolom!

Izabrane vesti

Umesto vremena radosti, odjednom su se Klaretsi našli u neočekivanim problemima: Fudbalski savez Engleske pokrenuo je istragu zbog nameštanja! Sporna je utakmica Barnlija sa Redingom pre tri kola, završena rezultatom 0:0, a u kojoj je menadžer lidera na tabeli Vensan Kompani poslao na teren pola rezervnog tima.

To je u očima engleske fudbalske javnosti strogo zabranjeno, pogotovo ako taj drugi tim i te kako ima razloga da se bori, a Redingu gori pod nogama u borbi za opstanak. Sumnja se da je Barnli na taj način prepustio bod rivalu, a ukoliko istraga pokaže da je to zaista bilo tako, Ljubičaste čeka kazna, oduzimanje bodova i ko zna kako će onda tabela da izgleda.

Iz tog ugla gledano, tek sad postaju čudna i naredna dva rezultata ovog tima: remi sa Roteramom u pretposlednjem kolu (2:2), još jednim timom koji se bori za opstanak, a onda i poraz u subotu kod kuće od KPR-a (3:1), koji je ovim trijumfom isplivao blizu opstanka.

Ceo slučaj protiv Barnlija inicirao je Hadersfild, kojeg su ovi čudni rezultati pogurali na samu ivicu ambisa u Čempionšipu. A, meč protiv Redinga je prijavljen kao sumnjiv, jer je Kompani promenio čak šestoricu startera, uz objašnjenje da to radi zbog zgusnutog rasporeda.

Na potezu su disciplinci, ali gutaće knedle u Barnliju narednih dana...


tagovi

BarnliČempionšipVensan Kompani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara