(©Reuters)
(©Reuters)

Union opet deo šampionske trke, Lajpcig u nokdaunu! Ćabi Alonso preporodio Leverkuzen (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.04.23. | 17:34

Volfzburg golom Feliksa Nmeče u 96. minutu do boda protiv Agzburga...

Šampionska trka u Bundesligi – konačno uzbudljiva. Bitka za ulazak u Ligu šampiona – ništa manje dramatična. Skoro da su te dve stvari objedinjenje, neće se Bajern ove godine prošetati do titule. Prošlo je razdoblje kada je Union Berlin štucao, Frajburg se uprkos kiksevima održava u vrhu, a u retrovizoru je počeo da se pojavljuje i Bajer Leverkuzen.

Od svih timova iz vrha najprimetniji pad, pored Bavaraca, primetan je kod RB Lajpciga. Debakl na domećem terenu u duelu sa Majncom (0:3) odaljio ga je od zone Lige šampiona i trebalo bi u najmlađem bundesligašu da se zabrinu – možda i Frajburg, ako Farmaceuti nastave da briljiraju – zbog Bajer Leverkuzena i Ćabija Alonsa.

Izabrane vesti

Veliki je igrač bio, a sve ide ka tome da će biti i trener. Kako vreme odmiče, tako Bajer igra sve bolje. Odbrana i dalje pomalo škripi, ali se Šalke uverio u napadački potencijal Ćabijevog tima. Tercet Virc – Adli – Dijabi, potpomognut Žeremijem Frimpongom, rastavio je ekipu iz Gelzenkirhena na proste činioce za desetak minuta – 3:0 (0:0).

U pojedinim momentima nedostaje Farmaceutima discipline, ofanzivci su gladni golova i ne rasuđuju na pravi način. Tako je Žeremi Frimpong mogao i ranije da kazni Šalke, no umesto da prosledi loptu na drugu stativu, odlučio se da solo završi akciju. Bio je sebičan i pucao pravo u golmana…

Ekspresno mu je Musa Dijabi objasnio kako se to radi. Koji minut kasnije probio je po levom boku, podigao glavu i uočio Frimponga samog u šesnaestercu – provukao je loptu do Holanđanina i Šalkeova brana je pukla. Slom tima iz Rura upotpunili su talentovani Florijan Virc i Sardar Azmun.

Frimpongov gol pogledajte OVDE, Vircov OVDE, a Azmunov OVDE.

I dok je Frajburg još jedanput, sada protiv berlinske Herte, rasuo nisku od tri bisera i sačuvao samo jedan (1:1), Union Berlin je dokazao da je izašao iz mini-krize i ponovo u stopu prati Bajern i Borusiju Dortmund. Primakao se vodećem dvojcu trijumfom nad Štutgartom (3:0) i pomno će pratiti dešavanja u Der Klassikeru.

Prespavao je Union prvo poluvreme, tihovale su “prve puške”, a onda – uragan. Razgoropadio se domažin na startu nastavka – prethodno Štutgartu poništen gol – Rusijon je servirao loptu na tacni Bekeru i otpočela je kanonada berlinskog kluba. Kevin Barens je udvostručio razliku na semaforu, a Genki Haraguči je tri minuta kasnije smestio loptu u “pogrešnu” mrežu.

Bekerov gol pogledajte OVDE, Barensov OVDE, a Haragučijev autogol OVDE.

Bajer Leverkuzen je prodisao punim plućima, isto se može reći i za Majnc. Na sedam utakmica zaredom neporažen je u Bundesligi, i ne samo da nije izgubio na gostovanju Lajpcigu, već je tim što je igrao u nokaut fazi Lige šampiona – demolirao!

Nemoćna je bila ekipa Marka Rozea, pucala je odbrana domažina, duvala je promaja… Iskoristio je to Majnc u uvodnih deset minuta, poveo golom danskog napadača Markusa Ingvartsena. Uputio je Majnc čak 18 šuteva ka golu rivala, bio je na mukama Janis Blasviš, a Ludovik Ažork je nastavio da trese mreže po principu svaka druga utakmica.

Kompletan ofanzivni deo Majncovog tima odigrao je kvalitetan meč, zablistao je vezista Domninik Kor. “Zaključao” je loptu na sredini terena, u nekoliko navrata podvaljivao loptu i fenomenalnu partiju krunisao golom.

Favoriti su manje-više, sa izuzetkom Frajburga, odradili posao. Najluđi meč viđen je u Volfzburgu. Maksimilijana Arnolda je epiteta tragičara spasao rezervista Feliks Nmeča. Promašio je vezista Vukova penal, pre toga dao i autogol, ali je zlatna izmena Nika Kovača ostavila bod na Folksvagen areni.

Lukas Valdšmit je prepolovio zaostatak, a Augzburgu je pobedu izbio momak rođen 2000. godine. I to u 96. minutu! Centrirao je Kevin Paredes, zaplivao je u prazno Rafal Gikijevič, a Feliks Nmeča pogodio praznu mrežu.

BUNDESLIGA – 26. KOLO

Petak

Ajntraht Frankfurt - Bohum 1:1 (1:1)

/Kolo Muani 22pen - Asano 13/

Subota

Frajburg - Herta 1:1 (0:0)

/Grifo 52 - Ngankam 77/

RB Lajpcig - Majnc 0:3 (0:1)

/Ingvartsen 9, Ažork 57, Kor 67/

Šalke - Bajer Leverkuzen 0:3 (0:0)

/Frimpong 50, Virc 61, Azmun 90+2/

Union Berlin - Štutgart 3:0 (0:0)

/Beker 51, Berens 65, Haraguči 68ag/

Volfzburg - Augzburg 2:2 (0:2)

/Valdšmit 83, Nmeča 90+6 - Arnold 2ag, Beriša 32/

18.30: (1,53) Bajern (4,60) Borusija Dortmund (6,50)

Nedelja

15.30: (2,35) Keln (3,45) Borusija Menhengladbah (2,95)

17.30: (2,40) Verder (3,45) Hofenhajm (2,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaRB LajpcigMajncŠalkeBajer LeverkuzenUnion BerlinŠtutgartFrajburgHertaVolfzburgaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara