Lukas Vaskez (Reuters)
Lukas Vaskez (Reuters)

Univerzalni vojnik Vaskez poništio Načovu glupost i lansirao Real na prvo mesto u 91. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.12.23. | 23:46

Nastasić pogurao Maljorku ka preokretu

Kada je Načo Fernandez u 54. minutu napravio glup crveni karton, delovalo je da će ceh za Real Madrid biti skup. Ne samo da im je skoro uništio nade o pobedi u Vitoriji, već je ostavio Real sa samo jednim raspoloživim štoperom za narednu utakmicu, dve ili čak tri. U zavisnosti od kazne jer start za crveni je bio zaista glup i grub.

Načo je godinama bio sinonim vernog vojnika koji igra sve što mu se kaže i zato tako dugo traje. Ali ima tu još jedan “švajcarski nožić” kojem je Karlo Anćeloti našao razne korisne namene. I zato i on tako dugo traje u najvećem klubu na svetu. Lukas Vaskez je počeo kao desni bek umesto povređenog Karvahala i u tvrdoj utakmici postigao gol u 91. minutu za minimalnu pobedu nad Alavesom (1:0) i Realov novi skok na lidersku poziciju koji opet deli sa Đironom.

Izabrane vesti

Mučio se Real u Baskiji i nije uspevao da uđe u završnicu jer se Alaves se sjajno branio. I umalo uspeo u toj nameri. I dok je bilo “11 na 11”, Alaves je sjajno odolevao, a sa igračem više je delovao nepobedivo.

Pored pomenutog Karvahala, Anćelotiju je falila jošđ gomila igrača. Odavno su povređeni Kurtoa i Militao, nema ni Mendija i Kamavinge, Vinisijus se još nije oporavio, a nedavno je David Alaba doživeo tešku povredu zbog koje je završio sezonu, Anćeloti je ostao samo sa Ridigerom i Načom kao raspoloživim štoperima na duži period. I baš zato je Načo morao da bude dodatno oprezan…             

Sa skrpljenom odbranom, Anćeloti je krenuo bez Hoselua u špicu, najjačim veznim redom i Dijazom i Rodrigom kao najisturenijima. Ali za ovakve rivale i utakmice je ipak potreban centarfor. Lakše je sa nekim pravim golgeterom…

Još kada je sudija dozvolio nešto oštriju igru domaćima, Real je bio u problemu kako da stvori šansu. Pleo je mrežu okolo, pokušavao na individualni kvalitet, Valverde je imao neke šuteve sa distance… Ali to je bio sve u prvih 45 minuta. Alaves je lako odoleo.

I na početku drugog poluvremena dobio poklon od Nača!

Realov defanzivac je bez potrebe žestoko startovao na Omorodiona, a sudija mu je posle gledanja snimka opravdano pokazao put u svlačionicu. Anćeloti je morao da uvede Čuamenija na poziciju štopera i da izvadi Modrića.

Osokolio se tada i Alaves da igra, izmene su unele živost i Real je bio u problemima. Pravo niotkuda je Real u nadoknadi uspeo da iznudi korner koji je Kros poslao u srce kaznenog prostora gde je bio omaleni Lukas Vaskez koji je reagovao u maniru rasnog centarfora! Fudbaler za sve uloge…

Domaći su bili emotivno slomljeni i samo su čekali kraj nadokande i utakmice u kojoj nisu zaslužili da izgube. Real opet deli prvo mesto ali problemi se gomilaju. Večeras se povredio i Rodrigo pa će Anćeloti imati dodatne glavobolje kako da sastavi tim za naredni meč sa Maljorkom.

Upravo Maljorka ne zna za poraz već šest utakmica, a večeras je pobedila treći put na poslednja četiri meča. Nakon preokreta je kući savladala Osasunu 3:2. Put ka trijumfu joj je otvorio srpski štoper Matija Nastasić koji je neutralisao rano vođstvo gostiju golom posle kornera u 12. minutu. Rodrigez i Railjo su u drugom poluvremenu pogađali mrežu Osasune koja je u nadoknadi stigla i do drugog gola ali je bilo kasno.

PRIMERA - 18. KOLO

Utorak

Rajo Valjekano - Valensija 0:1 (0:0)

/Kanos 61/

Atletiko Madrid - Hetafe 3:3 (1:0)

/Grizman 44, 69 Morata 63 - Majoral 53, 90+2, Rodriges 86/

Granada - Sevilja 0:3

/Pedrosa 23, Okampos 32, Ramos 49/

Sreda

Barselona - Almerija 3:2 (1:1)

/Rafinja 33, Serđi Roberto 60, 83 - Baptistao 41, Gonzales 71/

Viljareal – Selta 3:2 (2:0)

/Pedrasa 13, Mandi 40, Pareho 48 pen – Duvikas 52, Strand Laresn 57/

Bilbao – Las Palmas 1:0 (0:0)

/Unaj Gomes 90+4/

Četvrtak

Betis - Đirona 1:1 (0:1)

/Pecelja 88 - Dovbik pen 39/

Kadiz - Real Sosijedad 0:0

Alaves - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Vaskez 90+1/

Majorka - Osasuna 3:2 (1:1)

/Nastasić 12, Rodrigez 53, Railjo 62 - Ibanjez 7, Raul 90+1/



tagovi

Lukas VaskezNačo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara