Huan Kvadrado i Radamel Falkao (©Reuters)
Huan Kvadrado i Radamel Falkao (©Reuters)

Urugvaj ne mora da brine, Bolivija ukleta na gostovanjima; Okršaj u Asunsionu u senci blokbastera

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.09.21. | 22:55

Noćas na programu 6. runda južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Duboko u senci blokbastera između Brazila i Argentine igraju se i ostali mečevi u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Najintrigantniji dvoboj bez dileme je okršaj Paragvaja i Kolumbije u Asunsionu, koji pokušavaju da se uvuku među četiri najbolje selekcije i overe vizu za Katar.

Uoči susreta dve reprezentacije su udaljene dva boda. Paragvaj, domaćin, ima sedam bodova, i na šestom je mestu, dok je Kolumbija petoplasirana sa devet bodova. Na programu je zaostala šesta runda kvalifikacija, a Paragvaj nije uspeo da iskoristi činjenicu da su dve ekipe ispred njega izgubile bodove u prošlom kolu. Izabranici selektora

Izabrane vesti

Eduarda Beriza izgubili su 2:0 na gostovanju Ekvadoru, i to je bio treći vezani duel u ciklusu u kojem belo-crveni nisu uspeli da zatresu mrežu, a peti uzastopni bez pobede.

23.55: (3,05) Paragvaj (2,95) Kolumbija (2,55)

Kod kuće Paragvajci nemaju trijumf u pet utakmica kvalifikacija za Mundijal, dok su na tri izgubili, a u četiri od njih pet primili su po dva gola.

Kolumbija dolazi iz remija 1:1 sa Bolivijom, što je rezultat koji je za nju razočaravajuć, a posebno činjenica da je primila gol u završnici susreta. Taj rezultat je ostavio Kafeterosima samo pobedu u pet poslednjih susreta, a imaju samo jedan meč bez primljenog gola. Neporaženi su u tri meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo uoči ove utakmice, sa dva remija i pobedom. Kolumbija je u dva od tri minula duela u kvalifikacijama postigla dva gola, a primila je dva ili više u tri od proteklih pet.


Urugvaj je veliki favorit protiv Bolivije, iako nije bio baš impresivan u svojim nedavnim utakmicama. Taj scenario će puleni selektora Oskara Tabareza želeti da promene kada ugoste Boliviju u osmoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Urusi su četvrti na tabeli sa devet osvojenih bodova, a Bolivija je osma sa šest. Urugvaj ima isti broj bodova kao Kolumbija, sa kojom se suočava u oktobru, te će želeti da uveća saldo pred međusobni duel.

La Selest je pobedio Boliviju sa 2:0 na nedavnom izdanju Kopa Amerika, pri čemu je Edinson Kavani bio strelac, ali ovog puta vrsni špic nije u sastavu, kao ni Luis Suarez. Ipak, deluje da je Bolivija idealan rival za Uruse da se vrate na pobednički kolosek posle četiri sušna duela u kvalifikacijama. Izgubili su jedan, a na protekla tri duela su igrali nerešeno, dok je na devet vezanih mečeva na svim frontovima viđeno najviše dva gola.

23.55: (1,20) Urugvaj (6,75) Bolivija (14,0)

S druge strane, Bolivija stiže na ovu utakmicu bez pobede u poslednjih pet mečeva. Ima jedan trijumf i šest poraza na poslednjih 10. Četiri od poslednjih šest su završeni sa 0-2, a oba tima su postigla barem pogodak na osam od prethodnih 10.

Uoči ove utakmice Bolivija je obezbedila bod protiv Kolumbije i želeće da to nadogradi protiv Urugvaja, iako će joj na utakmici nedostajati

Karmelo

Algaranaz. Napadač, koji igra za Olvejz Redi, isključen je u prošlom susretu.

Bolivija ima tri uzastopna poraza od Urugvaja, ali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo je veoma tanka, posebno u gostima. Nema pobedu u 57 prethodnih mečeva kvalifikacija za Mundijal u gostima - remizirala je na sedam i izgubila 50 duela.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 6. KOLO

Nedelja

Brazil - Argentina /u toku/

23.00: (2,00) Ekvador (3,40) Čile (3,90)

23.55: (3,05) Paragvaj (2,95) Kolumbija (2,55)

23.55: (1,20) Urugvaj (6,75) Bolivija (14,0)

Ponedeljak

03.00: (1,70) Peru (3,70) Venecuela (5,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.reprezentacija Paragvajareprezentacija Kolumbijereprezentacija Bolivijereprezentacija Urugvaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara