Utakmica stvorena za napadače i krila Partizana: Ko je čovek koji ruši Čehe?

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.02.18. | 14:59

Pet različitih strelaca i sedam asistenata u dosadašnjem toku takmičenja Lige Evrope nagoveštavaju da crno-beli imaju municiju i za Plzenj

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Plzenja)

Raznovrsnost. Ta reč titra na usnama Miroslava Đukića otkako se vratio na Partizanovu klupu. I biće mu adut u utakmici kojom može da produži bitisanje crno-belima u Evropi.

Izabrane vesti

Pet različitih strelaca i čak sedam asistenata imao je tim iz Humske što u grupi, što u prvom susretu eliminacione faze i među njima se krija ime potencijalnog aduta u četvrtak veče na "Dosan areni". Skoro svi igrači ofanzivnih karakteristika pogađali su i(li) nameštali golove, a kako sad stvari stoje biće dovoljno da jedan od njih reprizira dosadašnji učinak, pa da se prvak Srbije u Plzenju (četvrtak, 19.00, RTS 1) domogne osmine finala Lige Evrope.

Ili da se na listu protagonosta već uspešnog internacionalnog pohoda dopiše još jedno ime...
"Biće ovo moj debi za Partizan. Ideja je da sa pozicije zadnjeg veznog razigram naše napadače, da postignu gol ili više njih, a da fudbalere Plzenja zaustavimo u kreiranju akcija", skicirao je Saša Zdjelar gostovanje u Češkoj.

"Nadam se da bi mogla da proradi veza Zdjelar - Janković. Igrali smo zajedno u OFK Beogradu, dobro se poznajemo, znamo ko šta može, međutim, ovo su utakmice kad sttvarno nije bitno ko će biti strelac. Evo, može da ga da i Stojke, samo da prođemo". 

Pošto se oporavio od povrede primicača zbog koje nije igrao u prvom susretu (1:1) od Zdjelara se očekuje da bude osigurač ispred odbrane, ali i da iskustvom iz Lige šampiona pomogne u začetku Partizanovih akcija.
"Spreman sam. Došao sam baš zbog ovih utakmica. Moramo da napadnemo. Moramo i gol da damo. Čak i da je ostalo 1:0 u Beogradu morali bismo ovde da poentiramo. Česi su čvrsti, pustili su nas prvo poluvreme da igramo. Tako generalno rade, dozvole protivniku da ima loptu, pa naprave veliki presing na sredini. Gledao sam ih u prvenstvu, igrali su identično kao u Humskoj, ne mogu oni da se promene mnogo. A mi možemo. Imamo spremnu taktiku", uverava Zdjelar.

Novajlija iz Olimpijakosa će dejstvovati ispred svoje odbrane, dok bi na Plzenjovu trebalo da se zaleti njegov nekadašnji partner iz OFK Beograda, Marko Janković. On se potvrdio u dva meča sa Jang Bojsom (pogodak u Bernu, asistencija u Beogradu) i možda je red da konkretnim učinkom pomogne ekipi.

Mada, imaće i druge zadatke.
"U taktičkom i u defanzivnom smislu sam dosta dobro odigrao prvi meč. Slažem se, moglo je bolje u napadu. Pratio sam njihovog beka, jer me taj posao čeka i u revanšu. Nadam se pak da će više on mene juriti", dobro je raspoložen reprezentativac Crne Gore.

Predstavio je i ideju za koji su u Partizanu uvereni da će uspeti.
"Planiramo da ih pritisnemo od početka i damo im gol. I Plzenj je ofanzivna ekipa, moraće u jednom trenutku da krene na nas, jer ne želi samo da se brani. Očekujem čvrst fudbal, ne baš lep za gledanje. Moraćemo da spustimo loptu, a kad povežemo nekoliko pasova možemo da im stvorimo problem", dopunio je Marko Janković

Da je Partizan napadački izuizetno potentan i da se Grobari s pravom nadaju golu svedoči podatak da je ove evropske sezone matirao golmana svakog rivala s kojim se suočio. Tresli su se pred crno-belima Budućnost, Olimpijakos, Videoton, Jang Bojs, Dinamo iz Kijeva, Skenderbeg, pa i Plzenj, pa zašto ne bi opet?
"Može to Partizan još jednom! Svi znaju da smo sposobni za to. Kad meč počne naša obaveza je da jurnemo ka golu rivala. Samo, ovog puta moramo da budemo 100 posto fokusirani da nam se ne desi isto što u Beogradu, da primimo gol u utakmici u kojoj vodimo. Naučili smo dosta na primerima iz prošlosti. Jeste Plzenj veliko ime u evropskim okvirima, neće nam biti lako, ali znaju i Česi da je Partizan veliki klub", rezonuje Sejduba Suma.

Iako je jesenas namestio dva gola (iznuđen penal se računa kao asistencija), utisak je da Gvinejac još nije blizu onog igrača kakvim je predstaljen kad je dolazio iz Slovana. Evo mu nove šanse da se u zahtevnoj utakmici pokaže i opravda status dugo očekivanog pojačanja, da sam sebi i drugima dokaže da je igrač koji može da rešava mečeve ovakvog tipa.
"Radio sam to i ranije. Mogu opet. Radujem se, jedva čekam da počne utakmica, baš sam spreman, a hajde da se vidimo posle utakmice da vidimo kako sam igrao", smeška se Sjeduba Suma

Da li je on taj?

UČINAK PARTIZANOVIH FUDBALERA U GRUPI I ELIMINACIONOJ FAZI LIGE EVROPE

LEANDRE TAVAMBA - 4 gola, 1 asistencija

OGNJEN OŽEGOVIĆ - 2 gola, 1 asistencija

MARKO JANKOVIĆ - 1 gol, 1 asistencija

ZORAN TOŠIĆ - 1 gol, 1 asistencija

MARKO JEVTOVIĆ - 1 gol

SEJDUBA SUMA - 2 asistencije

DANILO PANTIĆ - 1 asistencija

MIROSLAV VULIĆEVIĆ - 1 asistencija

JANKOVIĆ: SUDIJA, MOŽE SAD PENAL ZA NAS?

Utakmicu na "Dosan areni" sudiće 37-godišnji Danac Jakob Kelet, pre pet godina akter meča omladinskih reprezentacija Španije i Crne Gore (2:1), na kome je dosudio jedanaesterac u korist Crvene furije i kumovao porazu selekcije za koju je igrao Marko Janković.
"Sećam se te utakmice. Tad sam asistirao Boljeviću. Mogao bi sad arbitar da dosudi neki penal za nas. Šutirao bih ga. Postoji izvođač, ali ako bude situacija da ja pucam, preuzeo bih odgovornost", kaže Janković.

Piše: Aleksandar Joksić

(FOTO: Starsport)


tagovi

Miroslav ĐukićSaša ZdjelarSejduba Suma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara