©Starsport
©Starsport

Utihnule puške u evropskom derbiju: TSC bez rešenja za odbranu Brđana

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.04.24. | 21:55

Bez golova u duelu Topolčana i Čukaričkog u 29. kolu Mozzart Bet Superlige – 0:0.

Derbi dve ekipe koje su ove sezone predstavljale Srbiju u grupnoj fazi takmičenje UEFA nije mnogo toga ponudio publici. Čvrsta igra, borba na sredini terena, mnogo dodavanja i mali broj prilika. Sve navedeno je kumovalo tome da se okršaj dve ekipe koje su prošle sezone vodile ljutu bitku za poziciju broj dva završi najnepopularnijim rezultatom, bez pogodaka – 0:0.

Kao da su oba tima u meč ušla previše oprezno. TSC je gotovo siguran na mestu broj tri, sa čak 15 bodova više od Brđana, ali nije želeo da ostvari nepovoljan rezultat u ovom derbiju i prekine pozitivan niz. Raspucana je bila ekipa Žarka Lazetića u poslednje vreme, protivnici su meč završavali i sa po četiri pogotka u mrežu. Izostala je danas oštrina u napadu, ali kada se sve podvuče i nije moglo drugačije protiv disciplinovane i dobro organizovane odbrane Čukaričkog na čelu sa Filipom Samurovićem. I dalje je tim iz Bačke Topole na istom mestu, sa lepom zalihom bodova uoči plej-ofa ali je propustio priliku da ponovo zadiše za vratom Partizanu.

Izabrane vesti

Nisu isti intervali u pitanju kod tima iz Beograda, promenili su tim ali i više šefova stručnog štaba ove sezone. Kod kuće je ekipa Čukaričkog u prvom delu sezone doživela poraz od TSC-a, pa će današnji remi smatrati pozitivnim ishodom. Pogotovo kada se na njega nadoveže i remi u Novom Sadu iz prethodnog kola. Nastavljaju brđani bitku u troje za poziciju broj četiri, novosadska Stara dama je dva koraka ispred, Radnički iz Kragujevca bod ispod, uz meč manje.

Prvi deo je delovao kao partija šaha u kojoj svako dobro razmisli pre nego što odigra naredni potez. Zato je i viđen mali broj šansi na obe strane, igra se svodila na kratka dodavanja i čekanje da se negde otvori prostor za prodor. Delovalo je da je gost konkretniji tim, i tako je bilo u prvih polas sata igre. Ipak, prvi je potegao Ifet Đakovac i stavio na test mladog čuvara mreže gostiju, Filipa Samurovića. Čuka je uzvratila preko Stefana Kovača, njegov udarac je odbranio Veljko Ilić, a prethodno je Nemanja Milojević uspeo da ukrade jednu loptu Mateji Đorđeviću i zatrči se ka golu vicešampiona Srbije.

Vukašin Krstić je morao da spašava svoj tim, Vinisijus Melo je za malo stigao do prvenca u dresu beogradskog tima, zadvoljstvo mu je uskratio mladi centralni bek intervencijom ispred linije gola. Čekao je domaći tim prvu pravu priliku više od pola sata igre, a onda je nastupio Aleksandar Ćirković. Pokušao je da plasira loptu i savlada još jednim spektakularnim pogotkom protivnika, i bilo bi tako da se nije ispružio Filip Samurović.

Krenuo je TSC po tri boda, posle samo par minuta u nastavku šansa za Miloša Pantovića, ali lopta posle udarca glavom odlazi u malu mrežu. Topolčani su do prednosti stigli umalo na vrlo čudan način. Slobodan udarac sa strane je izveo Nemanja Petrović i kada su svi očekivali centaršut, levi bek fudbalera u plavim dresovima je šutirao direktno u gol. Filip Samurović je loptu odbio u prečku, domaći su tvrdili da je prešla gol liniju, što je demantovao i glavni sudija ali i VAR soba.

Poslednjih dvadesetak minuta utakmice je podsetilo na uvodni deo meča, ali uz još manje prilika. Duboko u nadoknadi, centimetri su nedostajali Nemanji Stojiću da postane junak Topolčana, pa je na kraju meč ipak završen bez pogodaka.

MOZZART BET SUPERLIGA 29. KOLO

TSC – ČUKARIČKI (0:0)

TSC arena, Bačka Topola

Gledalaca: 2000

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

Žuti kartoni: Tošić, Ergelaš, Pavkov (Čukarički)

TSC (3-4-3): Ilić 6,5 – Krstić 6,5, Stojić 6,5 , Đorđević 6,5 (od 79. Antonić) – Cvetković 6 (od 61. Milosavljević 6), Radin 6,5, Đakovac 6,5, Petrović 6 (od 86. Šoš) – S. Jovanović 6 (od 86. Rakonjac), Pantović 6 (od 79. Stanić), Ćirković 6

Čukarički (4-2-3-1): Samurović 7 – Stanković 6,5, Stevanović 6,5, V. Jovanović 6,5, Tošić 6 – Milojević 6 (od 64. Sisoko 6), Docić 6,5 – Nikčević 6 (od 90. Endijaj), Kovač 6, Adžić 6 (od 71. Ergelaš) 6 – Melo 6 (od 64. Pavkov 6)

Igrač utakmice: Filip Samurović (Čukarički)

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

Subota

Železničar - Vojvodina (0:2)

/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

TSC - Čukarički 0:0

Nedelja

14.30 (1.80) Radnički Kragujevac (3.50) Spartak (4.70)

16.00 (40.0) Radnik (13.0) Crvena zvezda (1.05)

16.30 (1.85) Radnički Niš (3.50) Voždovac (4.40)

20.00 (1.37) Partizan (5.10) Novi Pazar (7.75)

Ponedeljak

16.00 (2.50) IMT (3.20) Napredak (2.95)

18.30 (2.30) Javor (3.30) Mladost Lučani (3.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČukaričkiTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara