Sead Kolašinac (Reuters)
Sead Kolašinac (Reuters)

Uvek će doći besplatno i dati vam srce i dušu: Najveći ratnik Marselja na putu za Bergamo

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 00:58

Sead Kolašinac dogovorio lične uslove sa Atalantom

Redak je fudbalski primerak Sead Kolašinac. Ne možete ga svrstati u kategoriju ekstremno kvalitetnih bekova, a opet na putu je da objedini četiri od pet najmoćnijih fudbalskih liga Evrope. Jer gotovo svaki trener neizmerno ceni kada zna šta fudbaler može da mu pruži i ponudi. A kod Kolašinca je vrlo jednostavno - za početak daće vam i srce i dušu... I krv i znoj.

Zato se Đan Pjero Gasperini sigurno raduje najavljenoj saradnji sa bosansko-hercegovačkim levim bekom. Đanluka Di Marcio je najavio Kolašinčev dolazak u Atalantu vešću da su lični uslovi dogovoreni, te da će transfer iz Marselja biti realizovan tokom dolazeće nedelje. A od tog transfera francuski klub neće dobiti ni centa budući da nekadašnjem fudbaleru Arsenala i Šalkea ističe ugovor.

Izabrane vesti

Interesantno, Kolašinca nijedan klub za koji je do sada igrao nije kupio. Svaki put je dolazio bez obeštećenja. Tako je bilo januara 2011. kada se iz U19 ekipe Štutgarta preselio u omladince Šalkea, potom kada je 2017. iz Gelzenhirhena došao u severni London i potpisao za Arsenal, pa taj isti Šalke nije plaćao pozajmicu na zimu 2021. godine, da bi u zimskom prelaznom roku 2022. godine krenuo iz Londona put juga Francuske, ponovo potpuno besplatno.

Mnogi navijači Marselja tuguju zbog odlaska reprezentativca Bosne i Hercegovine rođenog u nemačkom Karlsrueu. Znaju da njihov tim gubi na ratničkom mentalitetu kojeg ionako nije bilo previše u minuloj sezoni. Na tviteru se pozdravljaju sa Seadom nazivajući ga jedinim čovekom koji je iz utakmice u utakmicu Lige 1 davao 200% sebe, drugi su ga doživeli kao vojnika Igora Tudora koji takođe više nije trener Marselja.

Atalanti će nesumnjivo doneti sirovu energiju po levoj strani, a zašto ne i poneki gol i asistenciju. Sezonu u Marselju završio je sa četiri gola i jednom asistencijom na 33 nastupa, a i kroz karijeru Kolašinac je stekao renome igrača koji se odlično ponaša u skok igri, te preti glavom. Tokom dosadašnje klupske karijere, na 415 nastupa isporučio je 32 gola i 41 asistenciju i pokazao da može da igra na više pozicija. Gasperini će po potrebi, osim na levom beku, moći da ga koristi i kao levog ful-beka u formaciji sa trojicom štopera, može da popuni prazninu na poziciji centralnog defanzivca, pa čak i da odigra kao zadnji vezni.

Tudorov vojnik mogao bi da postane univerzalni vojnik Đan Pjera Gasperinija.




tagovi

Letnji prelazni rok 2023AtalantaSead Kolašinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara