Panenka Kola Palmera (Reuters)
Panenka Kola Palmera (Reuters)

Uzalud Palmerova magija i igrač više: Čelsi zadrhtao pred Barnlijem, Đorđe mu poklonio bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.03.24. | 18:10

Plavci dozvolili sebi da umalo pokleknu pred jednim od najslabijih timova u Ligi iako su više od polovine utakmice imali brojčanu prednost... Sačuvala ih prečka u 88. minutu

Kraj reprezentativne pauze, ujedno i podsećanje na Čelsijeve slabosti. U 30. kolu Premijer lige, umesto rutinske pobede na Stamford Bridžu protiv jednog od najslabijih timova engleske elite, protiv Barnlija koji će teško izbeći selidbu u Čempionšip, londonski tim nije uspeo da unovči ni dva puta stečenu prednost, ni magiju Kola Palmaera, ni igrača više. Naprotiv, dozvolio je da mu 19-plasirana ekipa engelske elite u njegovoj kući, brojčano i inferiorna zapreti porazom i zaledio se kada se u 88. minutu zadrmala prečka gola koji je čuvao Đorđe Petrović. Na kraju veliki bod za ekipu Vensana Kompanija i još veće razočaranje za Maurisija Poketina i njegove pulene - 2:2.

Kada je Lorenc Asinjon u smiraj prvog dela igre zaradio drugi žuti karton, a Palmer perfektnom panenkom doneo prednost domaćinu, sve je ukazivalo da bi u nastavku utakmice Plavci mogli još nekoliko puta da matiraju Arijenta Murića, a mreža Petrovića ostane netaknuta. Desilo se apsolutno suprotno. Murić je sa 11 odbrana izrastao u Barnlijevog heroja, a reprezentativac Srbije senku na odličnu partiju tokom 80. minuta, bacio u 81. kada je nespretno reagovao na udarac O Šeja glavom posle kornera. Ispostavilo se da je momak iz Požarevca poklonio bod timu sa Turf Mura.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je Petrović jedini krivac što Čelsi nije slavio protiv tima iz zone ispadanja. Kod prvog izjednačujućeg gola u režiji Džoša Kalena Petrović jednostavno nije moga ništa nakon savršenog dalekometnog udarca Irca, a pritom je malo pre isteka sata igre skinuo zicer Fosteru za potencijalnih 2:1. Refleksno je reagovao posle udarca glavom iz peterca.

Po ko zna koji put ove sezone isplivao je na videlo Čelsijev vapaj za klasičnim napadačem. Kako drugačije objasniti da je domaćin iz 32 udarca na gol, od 13 šuteva u okvir unovčio samo dva!? Ne bi bilo ni ta dva da ne beše Kola Palmera, najbolje kupovine londonskog kluba u poslednjih nekoliko sezona.

Subjektivni osećaj - bez doprinosa Palmera, nije isključeno da bi Čelsi ove sezone bio u poslednjoj četvrtini tabele, možda se i borio za opstanak. Većinu ideja kako da Plavci napadnu gol rivala i danas je osmišljavao on postavši tek peti fudbaler u istoriji Čelsija koji je u prvoj premijerligaškoj sezoni dobacio do učešća u najmanje 20 pogodaka. Prethocnici su Džimi Flojd Haslbenk (32), Eden Azar (20), Dijego Kosta (23) i Sesk Fabregas (21). Od 49 ligaških golova londonskog velikana, Palmer je zaslužan za 21 (13 pogodaka, osam asistencija). Bilo bi na koti 22 da je Sterling u završnici meča unovčio njegovu savršen lob pas preko čitave odbrane Barnlija.


Previše je prilika i to vrlo zrelih za 90 i kusur minuta upropastila ekipa Maurisija Poketina. Murić je branio udarce Encu Ferndesu, skidao zicere Nikolasu Džeksonu koji, videlo se i večeras, Čelsiju znatno manje daje kao špic, nego igrajući po krilu, a zaustavljao je golman gostiju i Mihajla Mudrika, odnosno Malo Gusta. Uz jednog klasičnog špica visoke klase, izvesno bi Čelsi već na poluvremenu imao najmanje dva gola prednosti. Ovako, ostaće upamćeno da su samo tri ekipe u poslednjih osam godina u Premijer ligi uputile više udaraca ka golu i nisu slavile. Apsolutni rekorder je Mančester Junajted protiv Barnlija 2016. (38 puteva), Liverpul je godinu dana kasnije takođe protiv Barnlija šutirao 35 puta i nije pobedio, a prošle godine Redsi su imali 34 šuta protiv Junajteda.

Bolje od Čelsija prošao je Totenhem iako je posle 45 minuta zaostajao protiv Lutona. Ipak, ekipa Angelosa Postekoglua je preokretom u drugom delu meča uspela da priđe četvrtoplasiranoj Aston Vili na samo pod zaostatka, uz pride, utakmicu manje - 2:1. Pevce je vrlo rano načeo Čong, ali je početkom drugog poluvremena Isa Kabore postigao autogol da bi Son u finišu meča doneo londonskom timu vrlo važnu pobedu. Gol posle kontre iz 86. minuta poslao je Sona u istoriju Totenhema - naime od večeras je među pet najboljih strelaca u istoriji kluba.


PREMIJER LIGA – 30. KOLO

Subota

Njukasl - Vest Hem 4:3 (1:2)

/Isak pen 6, pen 77, Barns 83, 90+1 - Antonio 21, Kudus 45+10, Bouen 48/

Bornmut - Everton 2:1 (0:0)

/Solanke 64, Kolman 90+1ag - Beto 87/

Čelsi - Barnli 2:2 (1:0)

/Palmer 44, 78 - Kalen 47, O'Šej 81/

Notingem Forest - Kristal Palas 1:1 (0:1)

/Vud 61 - Mateta 11/

Šefild Junajted - Fulam 3:3 (0:0)

/Brereton Dijaz 58. 69, Mekbarni 68 - Paljinja 62, De Kordova Rid 86, Muniz 90+3/

Totenhem - Luton 2:1 (0:1)

/Kabore 51ag, Son 86 - Čong 3/

18.30: (1,65) Aston Vila (4,00) Vulverhempton (5,20)

21.00: (2,85) Brentford (3,50) Mančester Junajted (2,40)

Nedelja

15.00: (1,40) Liverpul (4,80) Brajton (7,75)

17.30: (2,00) Mančester Siti (3,50) Arsenal (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiKol PalmerĐorđe Petrović

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara