Halilhodžić (©Reuters)
Halilhodžić (©Reuters)

Vaha optužuje: Klubovi prete igračima, ne daju im na Afrički Kup nacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 22:34

„Što se mene tiče, ko ne dođe, završio je sa reprezentacijom“, kaže BiH stručnjak

Vreme pandemije još traje, broj zaraženih širom sveta malo skoči, pa se malo spusti, ali uglavnom, virus je i dalje tu.

Pored svega što zaraza nosi, postala je i dobar alibi u svetu sporta. Recimo, klubovi se grčevito bore da ne puste svoje igrače da preko pola sveta putuju da bi igrali za svoje reprezentacije.

Izabrane vesti

Upravo takav crni oblak se nadvio nad Afriku, jer se bliži Kup nacija, a evropski klubovi čine sve da bi zadržali svoje igrače, da ne idu na prvenstvo kontinenta. Glas je protiv toga digao Vahid Halilhodžić, selektor Maroka.

Veliko je pitanje da li će Afričkog Kupa nacija uopšte biti. U ovom momentu vodi se velika bitka više lobija. Igrači su obavezni da se jave svojim reprezentacijama, ali klubovi se bore da ih u tome spreče. Neki čak prete fudbalerima da će izgubiti svoja mesta u timu ili čak da će ih prodati ako odu. Uglavnom, biće ogroman problem ako igrači iz Evrope ne dođu na takmičenje“, rekao je Vaha.

On je već napravio veliku seču u timu Maroka pre nekoliko meseci, a „britvu“ i sada drži naoštrenom.

Što se mene tiče, igrač koji ne dođe na Kup nacija je završio sa reprezentacijom, dok sam ja ovde. Nemam nameru da izbegnem da pozovem igrača kojeg klub ne želi da pusti. Ako pozovem fudbalera i on ne dođe na prozivku, može da se pozdravi sa državnim timom“, podvukao je Halilhodžić.

Maroko je u grupi C Afričkog Kupa nacija zajedno sa Ganom, Komorskim ostrvima i Gabonom.


tagovi

Vahid HalihodžićMaroko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara