Vanderson slavi pogodak protiv Crvene zvezde (©Star sport)
Vanderson slavi pogodak protiv Crvene zvezde (©Star sport)

Vanderson je, izgleda, završio priču u Ludogorecu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.09.21. | 12:29

Iskusni ofanzivac bugarskog prvaka, koji je jednom presudio Crvenoj zvezdi, nalazi se na dužoj pauzi i moguće da je već završio sezonu

Krajem meseca Crvena zvezda će se vratiti u Razgrad. Pre nešto više od pet godina tamo je remizirala sa Ludogorecom 2:2 u sklopu kvalifikacija za Ligu šampiona, da bi u beogradskom revanšu slavio bugarski tim zahvaljujući pogocima Vandersona i Džonatana Kafua, koji neće biti u sastavu Orlova za dvoboje sa prvakom Srbije.

Ovoga puta povod je grupna faza Lige Evrope, u kojoj se za prolaz u narednu fazu bore još Braga i Midtjiland. Prepreme za taj dvoboj su u punom jeku, a "večiti" šampion Bugarske danas dočekuje Černo More u sklopu 7. kola domaćeg šampionata (17.30).

Izabrane vesti

Orlovi su drugoplasirani u privremenom plasmanu, pošto imaju čak dve utakmice manje od konkurenata. Ipak, ako budu uspešni protiv Mornara, i u zavisnosti od rezultata kasnije utakmice CSKA Sofije i trenutnog lidera Slavije, mogu da vode na tabeli. Razlika u odnosu na vodeći sastav je samo jedan bod.

17.30: (1,40) Ludogorec (4,40) Černo More (7,25)

Kormilar Ludogoreca Valdas Dambrauskas moraće da reši mnoge kadrovske probleme. Povređena su dva njegova najkreativnija igrača, Kaulija i Vandersona. Pored toga, napadač Pjeros Sotiriju je pod znakom pitanja. U odsustvu dvojice Brazilaca, veliku ulogu očekuje 21-godišnji reprezentativac Dominik Jankov, koji će delovati kao plejmejker.

Dugoročno gledano, Vanderson, inače strelac het-trika na stadionu Rajko Mitić, neće moći da se vrati u igru pre aprila iduće godine. Na to ukazuju prognoze lekara posle operacije. Brazilac sa bugarskim pasošem pokidao je prednji ukršteni ligament tokom meča protiv Pirina i to mu je druga teška povreda u kratkom vremenskom periodu.

Zanimljivo je da Vandersonov ugovor sa Ludogorecom važi do kraja maja. Stoga je moguće da će doći do razdvajanja dve strane. Brazilac će 2. januara da napuni 34 godine, a u taboru tima iz Razgrada je od avgusta 2014.

Istovremeno, ekipa iz Varne takođe se suočava sa problemima. Van stroja trenera Ilijana Ilijeva su tri glavna igrača - kažnjen je napadač Ze Gomes, a povređeni su Cvetomir Panov i Rodrigo Vijela.


tagovi

Černo MoreLudogorecBugarska 1Vanderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara