Handanović brani (Reuters)
Handanović brani (Reuters)

Veče čudesnih golmana, Inter je zaustavljen!

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 22:39

Gomila šansi ali se mreže nisu tresle

Posle sedam vezanih pobeda u prvenstvu i čak 39 ligaških mečeva na kojim je tresao mrežu, Interove obe serije su večeras prekinute. Šampion Italije je odigrao remi bez golova (0:0) u Bergamu protiv Atalante i pružio šansu gradskom rivalu Milanu da ga već sutra sa utakmicom više prestigne na liderskoj poziciji.

Nepopularnih 0:0 na semaforu ne oslikavaju baš najbolje dešavanja sa terena u Bergamu. Oba tima su propustili sjajne prilike, a golmani Samir Handanović i Huan Muso su se takmičili u spektakularnim intervencijama. Prava je šteta kako makar neka od šansi nije završila u mreži da nagradi aktere za dobar fudbal koji su pružili.

Izabrane vesti

Slađi bod ide Atalanti jer je imala manje prilika, a bila je i ozbiljno oslabljena neigranjem bitnih igrača kao što su Zapata, Gosens, Mele i Toloj dok je Inter bio kompletan. Simone Inzagi je odlučio da veruje heroju Superkupa Aleksisu Sančezu u tandemu sa Džekom i ostavio je Lautara Martineza na klupi. U startnih 11 se nisu našli ni holandski defanzivci De Fraj i Damfris. Očigledno da je umor nekih igrača posle duela sa Juventusom bio problem za Inzagija.

Videlo se to i po uvodnim minutima utakmice kada je očigledno odmornija Atalanta igrala ludački presing. Ali Inter je bio taj koji je stvarao šanse. Prvo je Džeko promašio glavom, potom je Muso čudesnom odbranom spasao gol posle šuta Sančeza, a Bosanac je poluvreme završio još jednim promašajem.

Atalanta je mnogo bolje otvorila drugi deo igre i imala fenomenalnu šansu preko Pesine čiji pokušaj je sjajnom odbranom zaustavio Handanović. Usledila je ogromna prilika za Inter kada je Frojler očistio loptu sa gol linije, a potom su šanse promašili Džeko i Vidal. Kako je meč odmicao, tako je utakmica dobijala sve žešći tempo i šanse su se nizale.

Pašalić je imao dobar pokušaj, a onda je Handanović još jednom fantastičnom odbranom zaustavio Murijela. Šansu utakmice je propustio Interov bek Dambrozio u 89. minutu kada je izašao sam na golmana Musa koji je spasao Atalantu poraza.

Inter je zaustavljen i šampionska trka dobija sve dramatičniji tok, a na kraju bi i Atalnta trebalo da bude zadovoljna bodom sa kojim je ostala u zoni Lige šampiona.

SERIJA A – 22. KOLO

Subota

Sampdorija - Torino 1:2 (1:1)

/Kaputo 18 - Singo 27, Prat 67/

Salernitana - Lacio 0:3 (0:2)

/Imobile 7 i 10, Lazari 66/

Juventus - Udineze 2:0 (1:0)

/Dibala 19, Mekeni 79/

Nedelja

Sasuolo - Verona 2:4 (0:2)

/Skamaka 54, Defrel 67 - Kaprari 37, Barak 44, 57, 90+4/

Venecija - Empoli 1:1 (0:1)

/Okereke 73 - Žurkovski 26/

Roma - Kaljari 1:0 (1:0)

/Oliveira penal 33/

Atalanta - Inter 0:0

Ponedeljak

18.30: (1,35) Milan (5,50) Specija (9,50)

18.30: (3,80) Bolonja (3,50) Napoli (2,10)

20.45: (1,48) Fjorentina (4,40) Đenova (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Samir HandanovićHuan Muso

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara