Karlos Baka (©Reuters)
Karlos Baka (©Reuters)

Veliki posao Granade: Karlos Baka za kolumbijski tandem u špicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 01:02

Luis Suarez dobio sunarodnika u napadu

Najveći uspeh Granade u Primeri je dvaput šesto mesto. Bilo je to početkom sedamdesetih godina prošlog veka. U novijoj istoriji ništa slično sve do 2019. godine i povratka iz Segunde u najjači rang španskog fudbala.

Pod vođstvom Dijega Martineza klub iz Andaluzije ostvario je istorijski plasman u Ligu Evrope i stigao sve do četvrtfinala, u kom je eliminisan od kasnijeg finaliste Mančester junajteda. Strateg iz Viga prvo je uveo Granadu u Primeru nakon dve sezone u nižem rangu, a onda je doveo do sedmog, pa devetog mesta, uz pomenut odličan učinak na međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

11. avgust: (1,90) ČELSI (3,40) VILJAREAL (4,30)

Po završetku prošle sezone Martinez, ipak, nije hteo da produži ugovor i napustio je klub. Umesto njega angažovan je mladi Robert Moreno, koji je prethodnih godinu dana bio bez angažmana od rastanka sa Monakom.

Promena na klupi nije jedina značajna ovog leta u vezi sa Granadom. Ekipu je napustio najbolji strelac prošle sezone, Roberto Soldado (otišao u Levante), ali je zamena brzo pronađena. Jednog veterana zameniće drugi.

Andalužani su odlučili da iz Viljareala za 500.000 evra dovedu Karlosa Baku. Kolumbijca koji će se u napadu pridružiti sunarodniku Luisu Suarezu, te se očekuje da saradnja bude na visokom nivou.

Iako u septembru puni 35 godina, Baka je prošle sezone imao sasvim solidnu statistiku. U 35 nastupa (1.433 minuta, što je 41 po meču) dao je devet golova i namestio dva, Značaju ulogu odigrao je u Viljarealovom prolasku kroz grupu Lige Evrope, takmičenja koje je Žuta podmornica potom osvojila.

Ugovor sa Granadom potpisan je na godinu dana, uz opciju produžetka za još jednu, a pored poziva iz Andaluzije, iskusni Kolumbijac imao je i ponude iz SAD i Turske, pišu španski mediji.


tagovi

GranadaKarlos BakaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara