©www.arsenal.com
©www.arsenal.com

Veliko hvala Čelsiju od navijača Arsenala: Žoržinjo još godinu dana na Emiratima

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 17:09

Italijan došao kao prelazno rešenje, ali je postao važan deo ekipe Mikela Artete

Došao kao privremeno rešenje, ali se pokazao kao mnogo više od toga. I zato će Žoržinjo ostati na Emiratima još makar godinu dana pošto je potpisao novi ugovor do leta 2025.

Italijan je na Emirate stigao poslednjeg dana januara prošle godine za nešto više od deset miliona evra kao privremeno rešenje, što potvrđuje i činjenica da je tada potpisao ugovor na svega 18 meseci.

Izabrane vesti

Sportski sektor londonskog kluba je te zime krenuo po tadašnjeg vezistu Brajtona Mojzesa Kaiseda, ali se brzo ohladio kada je shvatio koliko će novca morati da plati i okrenuo Žoržinju kao prelaznom rešenju. Čelsi mu je 'ukrao' Kaiseda - kako trenutno igra teško da je navijačima Arsenala krivo zbog toga - a Italijana mu, s obzirom na cenu, gotovo poklonio. I zbog toga mu se iz severnog Londona neizmerno zahvaljuju.

Za to vreme Žoržinjo je već upisao 51 nastup za Tobdžije u svim takmičenjima i postao važan član tima Mikela Artete o čemu svedoči i novi ugovor potpisan na još jednu sezonu.

"Zaista samo srećan što ostajem, jer je privilegija biti deo ove porodice. Moja porodica je srećna, zaista smo se privikli na sredinu i osećam da imam još mnogo toga da uradim. Trudim se da dam sve što mogu svakome oko sebe. Ponekad je to zagrljaj, nekad reč, nekad da nekome nešto pokažem. Osećam da svako ovde može da računa na mene. Uvek ću biti tu za njih", poručio je 32-godišnji Italijan.

Oduševljen što će italijanskog reprezentativca imati na raspolaganju još minimum godinu dana bio je i Mikel Arteta.

"Oduševljeni smo što je Žorži potpisao novi ugovor sa nama. On je tako važan deo našeg tima, uzor, sa odličnim liderskim karakteristikama i jedinstvenim stilom igre koji čini da svi oko njega budu bolji na terenu", izjavio je Španac.



tagovi

ŽoržinjoArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara