TSC izvukao boljeg iz duela Panatinaikosa i Marselja
TSC izvukao boljeg iz duela Panatinaikosa i Marselja

Velodrom dodatan motiv TSC-u protiv Brage! Dinamu najteži rival, u LŠ neće PSV ili Rendžers

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 12:12

Odlučeno žrebom u Nionu

Motiva im svakako ne manjka, ali ako su ga tražili sada su ga i dobili. Žrebom u Nionu odlučeno je da će TSC, ako prethodno izbaci Bragu što bi samo po sebi bilo vanserijsko iznenađenje, u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona igrati protiv pobednika meča Olimpika iz Marselja i grčkog Panatinaikosa.

Podsetimo, ako i ispadne od portugalskog tima Topolski sportski klub će preskočiti plej-of za Ligu Evrope, već će automatski uskočiti u grupnu fazu drugog po snazi evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Sam plasman u plej-of za Ligu šampiona bio bi premija, jer sa sobom nosi i finansijsku nagradu od 5.000.000 evra, ali budimo realni – Braga je apsolutni favorit u dvomeču sa viceprvakom Srbije.

A, Marselj svakako ima prednost potiv Panatinaikosa Ivana Jovanovića, koji u Atini računa i na srpske reprezentativce Filipa Đuričića i Filipa Mladenovića. Jasno je ipak da Olimpik, kao predstavnik francuske Lige 1, nosi ulogu favorizovanog tima.

Što se tiče ostalih mečeva, sada je postalo jasno da u grupnu fazu Lige šampiona neće moći i Rendžers i PSV, dva istinska evropska velikana, jer će oni, ako prođu Servet odnosno Šturm, u plej-ofu jedni na druge.

Što se tiče "staze šampiona" nama je najzanimljiviji par u kome će prvak Belgije Antverpen na pobednika duela atinskog AEK-a i zagrebačkog Dinama. Jer čini se da Dinamo - ili AEK Mijata Gaćinovića ko god da prođe - nije mogao gore da prođe.

Jedini mogući preostali predstavnik bivše Jugoslavije u plej-ofu, ljubljanska Olimpija, koja u trećem kolu kvalifikacija ide na Galatasaraj, na poslednjem koraku do grupne faze, ako do nje i stigne, igraće sa boljim iz sudara ovosezonskog hita Lige šampiona, KI Klaksvika sa Farskih Ostrva i norveškom ekipom Molde. Ako ćemo objektivno, utisak je da je tu Galatasaraju otvoren put do Lige šampiona, mada to ne mora ništa da znači.

Šampion Švajcarske čeka boljeg iz okršaja Slovana iz Bratislave, čije boje brane Milan Borjan i Aleksandar Čavrić, sa Makabijem iz Haife, ovog leta hendikepirane odlaskom trenera Baraka Bahara u Crvenu zvezdu.

Na kraju, pobednik duela Rakova i Arisa ići će na boljeg iz dvomeča Kopenhagena i praške Sparte. I tu bi Srbija mogla da dobije još nekog predstavnika u Ligi šampiona, jer za Rakov igraju Srđan Plavšić, Milan Rundić, pa i Vladan Kovačević, naš čovek iz BiH, za Aris nastupaju Veljko Nikolić i Slobodan Urošević, dok se Sparta uzda u Veljka Birmančevića.

STAZA ŠAMPIONA

Slovan Bratislava (Slovačka)/Makabi Haifa (Izrael) - Jang Bojs (Švajcarska)

Antverpen (Belgija) - AEK Atina (Grčka)/Dinamo Zagreb

Rakov (Poljska)/Aris Limasol (Kipar) - Kopenhagen (Danska)/Sparta Prag (Češka)

KI Klaksvik (Farska Ostrva)/Molde (Norveška) - Olimpija Ljubljana (Slovenija)/Galatasaraj (Turska)

LIGAŠKA STAZA

Rendžers (Škotska)/Servet (Švajcarska) - PSV Ajndhoven (Holandija)/Šturm Grac (Austrija)

Braga (Portugalija)/TSC (Srbija) – Panatinaikos (Grčka)/Olimpik Marselj (Francuska)

Prvi mečevi plej-ofa za Ligu šampiona igraće se 22. i 23. avgusta. Revanš utakmice na programu su 29. i 30. avgusta.


tagovi

TSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara