Vesli Snajder (Reuters)
Vesli Snajder (Reuters)

Vesli Snajder opet proziva... Posle Tadića, na tapetu i Van der Sar ali je stigao odgovor

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.02.23. | 21:28

Polemika u Holandiji

Otkako je završio igračku karijeru, Vesli Snajder je prilično nesnađen u penzionerskim danima. Nema konkretan posao kojim se bavi i medijskim istupima skreće pažnju na sebe. S vremena na vreme digne prašinu zapaljivim izjavama i izazove polemiku u holandskom fudbalu.

Do sada je najčešće bio u centru pažnje zbog čestih kritika na račun Dušana Tadića. Ali sada je otvorio polemiku sa Ajaksovim generalnim direktorom Edvinom van der Sarom. Pre nekoliko dana je legednarnog golmana javno prozvao što ove zime nije želeo da na njegovu preporuku angažuje marokanskog vezistu Azedina Unahija.

Izabrane vesti

Pričao sam sa Van der Sarom o Unahiju. Momak je želeo da dođe. Ali sada je u Marselju. Nema veze, svakako nije bilo para za njegovo dovođenje. Sjajan je vezista što smo videli i na Mundijaliu, i po njegovom startu u Marselju. Za dve godine će vredeti 70.000.000 evra“, rekao je Snajder u jednoj TV emisiji.

Ubrzo je stigao odgovor od Van der Sara...

„Istina je, Snajder mi je prčao o Unahiju. Ali ja nisam prava adresa ako želiš da nudiš igrače. Za to služe ljudi iz sportskog sektora kojima je to posao. Bila je to čudna situacija... Vesli je tom prilikom pokušao da mi „gurne“ još trojicu igrača. To nije bilo ni vreme ni mesto za takav razgovor. Budi ozbiljan čovek i dođi na sastanak u klub sa stručnim ljudima pa ponudi igrače“, poručio je Van der Sar.

Potom se opet oglasio i Snajder.

„On postavlja sam sebi pitanja i odgovara na njih. Previše emotivno je ušao u ovo. Nisu bila u pitanju trojica igrača i nisam ih „gurao“. Odrastao sam u ovom klubu i ako vidim da postoji igrač koji će unaprediti Ajaks, onda ću to i da kažem Edvinu. Igrom slučaja sam mu to rekao na utakmici protiv Den Boša pred nekim ljudima. Naravno da i ja volim da sednem za sto i da razgovaram. Ali ovaj put je bila takva situacija. Pozvao sam Edvina sutradan jer treba direktno da razgovaramo. Predugo se znamo i previše toga smo prošli zajedno... Ne napadam Van der Sara ali kritikujem neke stvari u Ajaksovoj politici. Dogovorili smo se da popijemo kafu i ispričamo se“.

I ovoga puta je pomenuo Dušana Tadića.

„Svi kapiteni holandskih prvoligaša su prošlog vikenda nosili traku sa simoblima podrške Turskoj i Siriji osim njega. Čak 17 klubova je učestvovalo u akciji. Osim jednog. Videćemo da li je to odluka Ajaksa i imaju li kao klub neku reakciju za pomoć žrtvama“, rekao je Snajder.

Ispostavilo se da je u pitanju odluka kluba i da Tadić nije imao nikakve veze sa njom.

Doduše, Snajder je pohvalio Tadića za izdanja u nekoliko prethodnih mečeva otkako ga je trener Džoni Heitinga prekomandovao na poziciju „lažne devetke“.

„U ovoj ulozi ga vidim kao funkcionalnog. On više ne može da igra po krilu. U poslednjoj utakmici protiv RKC-a je imao bitnu ulogu i učestvovao kod golova“.

Mnogo više pohvala na račun srpskog kapitena je izneo još jedan bivši Ajaksov kontroverzni prvotimac, Andi van der Mejde.

„Ima najviše asistencija u timu, konstantno postiže i namešta golove. Jak je u završnici i uvek uključen u igru. Uvek je bio važan igrač Ajaksa, čak i u periodima najveće krize. Ne razumem kritike na njegov račun“.

Tadić je u holandskoj Erediviziji ubedljivo prvi po broju stvorenih šansi ove sezone (95), a sledeći na listi je Orkan Kokdžu iz Fajenorda sa 51.


tagovi

Edvin van der SarVesli SnajderDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara