Šon Malouni, trener Vigana (©Reuters)
Šon Malouni, trener Vigana (©Reuters)

Vigan tone sve dublje: Zbog dugova kažnjen oduzimanjem bodova

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.03.23. | 21:38

Član Čempionšipa zakucan za dno

Problemima Vigana ne nazire se kraj. Tim koji se nalazi na dnu Čempionšipa u poslednjih 17 utakmica u prvenstvu ostvario je samo jednu pobedu i glavni je kandidat za ispadanje u treći rang takmičenja u Engleskoj, a dosadašnje muke nadovezala se kazna u vidu oduzimanja tri boda.

Usled neisplaćenih primanja igračima u martu Vigan je kažnjen oduzimanjem tri boda čime je dodatno otežana situacija ekipi Šona Malounija u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Nekadašnji član Premijer lige ni tokom 2022. godine nije redovno izmirivao finansijske obaveze te je u januaru zaradio uslovnu kaznu koja je sada donela konkretne posledice.

Istovremeno, vlasnik Abdulrahman Al Jasmi je optužen za nedolično ponašanje, a njegovim slučajem će se baviti nezavisna disciplinska komisija.

I pre aktuelne sankcije Vigan se nalazio na dnu tabele Čempionšipa sa 34 boda uz učinak od sedam pobeda, 13 remija i 18 poraza, međutim uz aktuelnu sankciju će se naći četiri boda iza pretposlednjeg Blekpula, dok će za Kardifom (prvim timom van zone ispadanja) kaskati osam bodova.

Vigan je kašnjenje sa isplatom najavio u prethodnom periodu i kao razlog istakao "nedavna pitanja likvidnosti", a strateg Šon Malouni sankciju je okarakterisao kao udarac čiji je cilj da se klub spreči da izbori opstanak.


tagovi

Vigan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara