Dušan Vlahović (©AFP)
Dušan Vlahović (©AFP)

Vlahović za spektakl: Juveovom jedinom dželatu se ne piše dobro

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.01.24. | 14:25

Filip Kostić se očekuje u početnih 11 Stare dame, dok je Uroš Račić zvog povrede van konkurencije u taboru Sasuola

U borbi za skudeto svaki bod se računa. Juventus to vrlo dobro zna, osvajao je prvenstvo Italije u 36 navrata, poslednji put 2020. Sasuolo nema većih uspeha, a ni trofeja. Pa, opet, jedini je ove sezone uspeo da Staru damu baci na kolena. Sasvim dovoljno da je dodatno inspiriše kako bi se vratila u trku sa liderom Interom (20.45).

Uz poređenje tržišne vrednosti od 424 miliona evra naspram 158 miliona, "karte" su jasno raspoređene. Sve osim tri boda crno-belih ne bi bilo samo veliko iznenađenje, već i ogromni kiks, koji Nerazuri željno iščekuju. Ipak, ako uzmete u obzir najnovije partije, nije iznenađujuće zašto se Juventus smatra favoritom protiv Sasuola.

Izabrane vesti

U poslednjih pet utakmica, Bjankoneri su osvojili 13 od mogućih 15 bodova. S druge strane, Neroverdi su prvi put u poslednjoj utakmici ostvarili pobede posle tri poraza u četiri nastupa. Dakle, forma dovoljno govori.

Poslednje poglavlje 20. kola Serije A obezbediće duel u Torinu. Juventus dočekuje Sasuolo pred svojim navijačima i potrebna mu je pobeda da bi se vratio na dva boda iza vodećeg Intera. Igrači torinskog velikana su u dosadašnjem toku sezone pretrpeli samo jedan poraz, i to od Sasuola krajem septembra - 2:4. Stara dama je od tada stabilizovala rezultate i još drži korak sa vrhom.

20.45: (1,45) Juventus (4,40) Sasuolo (7,25)

Ne samo da Juve nije bio uspešan u poslednjem susretu sa Sasuolom, već je i pretposlednji obračun završen porazom. Oba meča su odigrana u Ređo Emiliji, ali ovoga puta scenografija se seli u Torino, gde Juventus ove sezone nema poraz. Od devet mečeva pred sopstvenom publikom, Bjankoneri su pobedili u sedam duela i dva puta su remizirali.

Trenutno Stara dama ide iz pobede u pobedu, a isto važi i za Kup Italije. Prošlog četvrtka je deklasirala Frozinone sa 4:0, prethodno Salernitanu sa 6:1, i plasirala se u polufinale. Puleni Maksa Alegrija i dalje imaju šansu da osvoje duplu krunu.

"Znamo da je meč važan. Ostalo je još dosta bodova za plasman u Ligu šampiona. Igraćemo pa ćemo videti, zatim ćemo se fokusirati na Leče. Ideja je da napredujemo korak po korak", naveo je trener Alegri.

----------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.comDovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------

Juventus zna da se suočava sa opasnim protivnikom koji mu je već nekoliko puta pravio probleme. Uz to, Sasuolo se oraspoložio pobedom nad Fjorentinom u prošlom kolu, ali meč na Alijanc stadionu i dalje ima izrazitog favorita u vidu domaćeg tima.

DUŠAN VLAHOVIĆ DAJE GOL - 2,00

Kompletnu ponudu strelaca pogledajte OVDE.

Juve je u ligi postigao 29 golova u 19 nastupa, što je pristojna cifra. S druge strane, protivnik nije vrhunski tim. A kada u Torino stigne slabija ekipa, dešava se spektakl. Srpski reprezentativac Dušan Vlahović je glavna snaga na ovakvim utakmicama. Crno-bela devetka postigla je sedam pogodaka i zabeležila tri asistencije do sada u ligi. Filip Kostić se takođe očekuje u startnih 11, a ove sezone je ostvario četiri asistencije.

Sasuolu ne ide toliko dobro u Seriji A i samo dva boda ga dele od zone ispadanja. Slavljem nad Ljubičastima prekinuo je niz od pet ligaških sukoba bez trijumfa.

"Nije bilo dobro veče za nas protiv Sasuola. To je tim sa odličnim tehničkim i individualnim kvalitetom. Uz to, ima i kvalietan kadar", istakao je Alegri.

Sasuolo ne bi trebalo da se plaši protivnika. Naprotiv, ima dobro iskustvo sa njim. S druge strane, Neroverdima su potrebni bodovi i spasavanje je prioritet. Utakmica u Torinu neće proći bez pritiska.

Nijedna strana nije u kompletna, i zajednički imenitelj su veliki izostanci. Što se tiče Juventusa, De Šiljo, Aleks Sandro, Ken, Kjeza i Rabio ostaju po strani. Ovome treba dodati i suspenzije Fađolija, Gatija, Mekenija i Pogbe. Za Alegrija je ovo velika neprijatnost, ali trenutna forma pokazuje da je Juventus u stanju da se nosi sa svim tim problemima. Sasuolo kontrira izostancima Alvareza, Obijanga, Vinje, Defrela, Toljana i srpskog internacionalca Uroša Račića.

SERIJA A - 20. KOLO

Subota

Napoli - Fjorentina 2:1 (1:1)

/Politano 45 pen, Rahmani 90+7 - Kandreva 26/

Đenova - Torino 0:0

Verona - Empoli 2:1 (1:0)

/Đurić 3, Engonge 56 - Žurkovski 64/

Monca - Inter 1:5 (0:2)

/Pesina 69 pen - Čalhanoglu 12 pen i 60 Martinez 14 i 88 pen, Tiram 89/

Nedelja

Lacio - Leče 1:0 (0.0)

/Felipe Anderson 58/

Kaljari - Bolonja 2:1 (1:1)

/Petanja 31, Kalafjori 69 autogol - Orsolini 24/

Fjorentina - Udineze 2:2 (0:1)

/Beltran 55, Enzola 87pen - Lovrić 10, Tovan 73/

Milan - Roma 3:1 (1:0)

/Adli 11, Žiru 55, Ernandez 84 - Paredes 69 penal/

Ponedeljak

Atalanta - Frozinone 5:0 (3:0)

/Kupmajners 8, Ederson 13, De Ketelare 14, Zapakosta 83, Holm 90/

Utorak

20.45: (1,45) Juventus (4,40) Sasuolo (7,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AJuventussasuoloDušan VlahovićFilip KostićUroš Račić

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara