Sa meča u Ivanjici (©Starsport)
Sa meča u Ivanjici (©Starsport)

Vojvodina se uplašila pobede u Ivanjici: Lale za 12 minuta prokockale dva gola prednosti

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 16:07

Javor se vratio iz nokdauna i prekinuo seriju poraza – 2:2

Gledala je novosadska Stara dama u prvu prolećnu pobedu, već su navijači Vojvodine počeli da slave prvi trijumf svog kluba u Ivanjici posle tri i po godine, ali avaj… Javor je uspeo da se podigne iz nokdauna, za samo 12 minuta nadoknadi dva gola zaostatka i stigne do prvog boda u drugom delu sezone Mozzart Bet Superlige – 2:2 (0:1).

Vojvodina očigledno ima problem na psihološkom planu, pa i kada ima igru i veliki kapital od dva gola u 60. minutu meča (tada je VAR priznao drugi gol Novosađana, nakon što je Radulović pogodio u 55.minutu), nedovoljno joj je za pobedu. A, ovo nije prvi put da Lale doživaljavaju ovakve padove u igri, jesenas je Železničar na “Karađorđu” uspeo da se vrati iz dva gola minusa do remija.

Izabrane vesti

Povela je Vojvodina evrogolom Zadija Serija, koji je stigao u 33. minutu do prvenca u dresu Stare dame, potom duplirala prednost u 55. minutu nakon kontranapada preko Andrije Radulovića, da bi sve to prosula za samo desetak minuta. Kao u onoj priči o kravi koja prospe punu kofu mleka...

Radivoj Bosić je vratio svoju ekipu u život u 66. minutu nakon što je glavom savladao Rosića na cenatršut Mićića, koji je osim asistencije zabeležio i pogodak samo šest minuta kasnije, što se ispostavilo kao konačan ishod susreta u Ivanjici. Tako je ekipa Radovana Ćurčića prekinula crni niz od tri uzastopna poraza, budući da im je ovo prvi bod u ovoj kalendarskoj godini.

Voša je novim remijem ozbiljno ugrozila evropske ambicije, jer sada posle četiri kola ima samo tri osvojena boda. Možda je i vreme za šok terapiju na “Karađorđu” uoči proslave jubileja, 110 godina postojanja kluba…

Mogla je Vojvodina već posle 60 sekundi do vođstva, kada je Aleksa Vukanović gađao glavom sa svega pet metara, ali je odlično intervenisao golman domaćih Strahinja Manojlović. Iako su u nastavku Lale imale potpunu inicijativu i posed lopte na svojoj strani, nisu uspevale nikako da probiju bedem Ivanjičana, sve do 33. minuta kada je novajlija Kejleb Zadi Seri doneo prednost prelepim pogotkom. Sevnula je kontra Vojvodine, stigla je lopta do igrača iz Obale Slonovače, koji se lepo namestio na ivice šesnaesterca, a onda poslao strelu uz samu stativu.

S druge strane, domaćin je imao jasno opredeljenje: da sačeka grešku rivala i posle kontranapada ugrozi Dragana Rosića. Upravo iz takve dve situacije pri rezultatu 0:0 opasno je gađao Luka Gojković, ali je bio neprecizan.

Posle vođstva Novosađani su nastavili da diktiraju tempo i na obaveznu pauzu otišli s minimalnom prednošću.

U nastavku duela Javor je prvi zapretio, ali je opasan pokušaj Nemanje Miletića odlično ukrotio Dragan Rosić. Krenuli su domaćini nešto ofanzivnije u želji da što pre izjednače, ali je u 55. minutu sevnula nova kontra Vojvodine, koja je duplirala prednost. Pravovremeno je Zadi Seri uposlio Aleksu Vukanovića, a on Andriju Radulovića spojio s golom. Bivši član Crvene zvezde je rutinski pogodio. Iako je zastavica bila podignuta, sudije u VAR sobi su nakon nekoliko minuta pregledanja snimka utvrdile da je pogodak regularan.

Mnogi su pomislili da je posle toga rešeno pitanje pobednika, ali Javor se vrlo brzo vratio preko Radivoja Bosića u 66. minutu. Dukure je ukrao loptu na nekih 20 metara od gola, potom Mićić odlično uočio Bosića u kaznenom prostoru, koji je glavom zatresao mrežu Novosađana i ponovo uneo neizvesnost u susret. Kao da su u tim momentima uvukao strah u redove Lala, a Ivanjičanima je pogodak dao krila. Mirisalo je na izjednačenje domaćih, a ono je i stiglo samo šest minuta kasnije, kada je pogodio Lazar Mićić. Odbila se lopta nakon kornera na nekih 20 metara, a vezista Javora je na nju naleteo i smestio ju iza leđa Dragana Rosića.

Probali su i Ćurčić i Bandović izmenama da promene odnos snaga na terenu, ali na kraju je meč završen remijem.

JAVOR – VOJVODINA 2:2 (0:1)

/Bosić 66, Mićić 72 - Zadi Seri 33, Radulović 55/

Ivanjica

Stadion: Kraj Moravice

Sudija: Dejan Trifković

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović 6 – Ilić 6 (od 90. Tojčić), Leandro 6, Kopitović 6, Miletić 6 – T.Petrović 6 (od 76. Marjanović), Dukure 6,5 – Mićić 7,5 (od 90. Dolmagić), Gojković 6,5, Bosić 7 – Stjuart 5 (od 64. Šarić 6)

VOJVODINA (4-3-3): Rosić 6 – Lazarević 6, Korać 6, Jeličić 6, Giorbelidze 6 (od 71. Bukinac) – Petrović 6 (od 71. Indio), Milosavljević 6 (od 83. Savićević), Zukić 6,5 (od 83. Nikolić) – Radulović 6,5 (od 88. Ivanović), Vukanović 6,5, Zadi Seri 7,5

Igrač utakmice: Lazar Mićić 7,5.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

Subota

Javor - Vojvodina 2:2 (0:1)

/Bosić 66, Mićić 72 - Seri 33, Radulović 55/

TSC - Crvena zvezda U TOKU

18.30 (1,28) Partizan (5,90) Železničar (9,50)

Nedelja

13.00 (2,05) Radnički Niš (3,45) Radnik (3,60)

14.30 (1,95) Novi Pazar (3,50) Mladost Lučani (3,90)

16.30 (2,10) Voždovac (3,40) Spartak (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaJavorMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara