Vojvodina vidi Evropu kroz kup, Mladost sa mladim snagama

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.11.22. | 12:42

Treći ovosezonski sudar novosadskih sastava danas na Karađorđu (18.30, TV Arena Sport 2).

Kugle žreba za osminu finala Kupa Srbije namestile su treći ovosezonski gradski derbi u Novom Sadu, pa će tako Vojvodina i Mladost GAT još jedanput odmeriti snage na Karađorđu. Na oba susreta u Mozzart Bet Superligi trijumfovala je Vojvodina. Najpre su na startu sezone Lale demolirale komšije sa 4:0, a pre dve nedelje upisale još jednu rutinsku pobedu (2:0). Danas će Stara dama pokušati da dođe do het-trika pobeda nad gradskim rivalom, na putu ka trofeju najmasovnijeg takmičenja (18.30, TV Arena Sport 2).

Vojvodina je apsolutni favorit u današnjem okršaju, ali otežavajuća okolnost izabranicima Milana Rastavca može biti ta što nikada nije lako savladati istog protivnika tri puta zaredom, i to drugi put u razmaku od svega petnaest dana. Međutim, Stara dama u masovnijem takmičenju u državi ima ozbiljne namere i pokušaće da reprizira 2014. i 2020. godinu, kada je trofej Kupa stigao u Novi Sad. Takođe, osvajač Kupa ove sezone ima mesto u plej-ofu za Ligu Evrope, što znači da ima zagarantovanu grupu Lige konferencije, pa je to svakako dodatni motiv Lalama, posebno ukoliko ne budu uspele da se na kraju domognu željene treće pozicije na tabeli Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

"Svima je jasno da su naše ambicije u Kupu najveće moguće. Prema tome, ne razmišljamo o protivniku, jer će nam cilj uvek biti isti u bilo kojoj fazi takmičenja. Naš cilj i ambicije su jasne, a to je prolaz u narednu rundu“, poručio je šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac u najavi meča.

Ipak, Voša se namučila u prošloj rundi Kupa i prvoligaša, ekipu Grafičara eliminisala tek posle penal serije. Rastavac je u tom susretu od starta nastojao da sačuva igrače koji su u boljoj formi, ali kada je Grafičar stigao do vođstva morao je da reaguje i pošalje na teren Nemanju Nikolića, Iva Baraj i Nikolu Čumića, koji je doneo gol vredan penala, a ispostavilo se kasnije i naredne faze takmičenja.

To je bila opomena da se ipak moraju naći na terenu neki od nosilaca igre, kako se ništa ne bi prepuštalo slučaju. Međutim, moraće stručni štab Voše da razmišlja i o utakmici sa kragujevačkim Radničkim 1923, koja ih očekuje u subotu na „Karađorđu“, na zatvaranju jesenjeg dela sezone. Stoga će Rastavac biti prinuđen da kombinuje sastav za ovaj meč, odnosno da neke standardne igrače odmori, a da šansu pruži pojedincima koji su imali manju minutažu u ovoj sezoni.

Može se očekivati da će Vojvodina i danas početi u formaciji s „lažnom devetkom“, kao i protiv Grafičara, pa bi u tom slučaju na klupi ostao centarfor Nemanja Nikolić, a najverovatnije će se među stativama od starta naći Nikola Simić, junak pobede nad Grafičarom, kada je odbranio tri penala u tri serije.

S druge strane, ekipa Mladosti ima mnogo manje ambicije u Kupu i više je usmerena ka prvenstvu, gde ih očekuje grčevita borba za opstanak. Zato je strateg ekipe sa Novog naselja Ljubomir Ristovski i sam priznao da im je mnogo važnija prvenstvena utakmica, koju igraju u nedelju sa Čukaričkim u Beogradu. Prema tome, stručni štab novajlija u eliti danas će pružiti šansu mlađim igračima i fudbalerima koji nisu imali previše prilike da se dokažu u šampionatu. Tako je bilo i protiv Voždovca u prvoj rundi Kupa, pa su na kraju Novosađani eliminisali Zmajeve (2:0), što bi mogao biti znak za oprez i sastavu Milana Rastavca, jer će ekipa sa Novog naselja igrati rasterećenije i pokušati da napravi iznenađenje. To najavljuje i vezista Mladosti Danilo Sekulić.

„Očekuje nas teška utakmica. Vojvodina jeste favorit, ali mi tražimo svoju šansu, a ona može biti u tome što Vojvodina uvek ima pritisak da stigne do same završnice. Takođe, pomalo su se mučili i sa Grafičarom. Naravno, ne pretimo Vojvodini, ali nadamo se da možemo napraviti iznenađenje i proći u narednu fazu“, poručio je Danilo Sekulić u najavi meča.


tagovi

Milan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara