Dušan Tadić (©Starsport)
Dušan Tadić (©Starsport)

Voša zove Dušana Tadića da se vrati: Čekamo te da nas kao kapiten povedeš ka uspesima!

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.03.24. | 20:13

"Posle Milana Mandarića na redu je Dušan Tadić, koji treba da bude Miloš Šestić ove generacije", poručuje Dragoljub Zbilić, prvi čovek Stare dame

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Veliko pojačanje za Upravni odbor Vojvodine stiglo je u liku Milana Mandarića, poznatog biznismena i bivšeg vlasnika brojnih evropskih klubova, poput Nice, Lestera, Šefild Venzdeja, Portsmuta, ljubljanske Olimpije. Iako je Mandarić dovođen više puta u vezu sa Vojvodinom, ali i drugim klubovima u Srbiji, na kraju je posle pregovora sa predsednikom Vojvodine Dragoljubom Zbiljićem odlučio da se vrati u grad u kojem je odrastao.

Izabrane vesti

Zbiljić ističe da je ovo veliki korak za Vošu koja teži plasmanu u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja i dodaje da je naredni cilj da u Vojvodinu vrati kapitena naše reprezentacije i bivšeg fudbalera Stare dame, Dušana Tadića. Prvi čovek novosadske Stare dame mu je uputio javni poziv da ovu generaciju sa trakom oko ruke povede ka velikom uspehu, baš kao što je učinio Miloš Šestić 1989. godine, kada je Vojvodina osvojila drugu, za sada poslednju šampionsku titulu.

"Očekujem jako ofanzivan prelazni rok i da dovedemo pojačanja iz 'liga petice'. Posle Milana Mandarića, sledeći cilj nam je da dovedemo Dušana Tadića i u pregovore krećemo koliko danas. Ovom prilikom želim da mu uputim javni poziv da nam se pridruži. On je momak koji treba da nosi kapitensku traku i da bude Miloš Šestić ove generacije. Oko njega se može napraviti baza za velike stvari. Dušane, čekamo te u klubu! Velika želja vojvodinaša je bila da Dragoljub Zbiljić dođe u klub, zatim da Milan Mandarić dođe u klub, a sad je na redu Dušan Tadić, koji je moja ogromna želja. Time bismo bili pokriveni na svim poljima. Organizaciono jako dobro stojimo, infrastruktura je na vrhunskom nivou i fali nam jedno ime kao što je Dušan Tadić da nas povede ka velikim rezultatima", rekao je Dragoljub Zbiljić.

Zbiljić je otkrio i kako je došlo do pregovora sa Milanom Mandarićem.

"Pažnja medija iz Srbije i regiona ovih dana zbog dolaska Milana Mandarića ukazuje da je ovo jedan tektonski poremećaj u pozitivnom smislu i gledaćemo da ovu energiju pretočimo u mnogo bolje rezultate nego što smo pravili do sada. Došao sam do broja telefona i pozvao gospodina Mandarića da bude deo svečane akademije povodom 110. rođendana. To je prošlo u emotivnom raspoloženju svih nas. Posle smo razgovarali i izložio sam mu svoj plan. Mandarić je veliki navijač i poštovalac Vojvodine i ima dovoljno godina da može da se seća svih velikih generacija Vojvodine, kao i uspeha kluba. Sve to on može da prenese na nas mlađe u klubu, ali i na igrače koji ovde stasavaju. Pregovori nisu bili komplikovani. Mnogi pitaju kako sam uspeo, ali nije bilo teško zaista. Stvarno je Milan Mandarić veliki vojvodinaš i dolazi sa puno želje. Njegova reputacija i autoritet je nešto neprocenjivo za nas. Završili smo konsolidaciju kluba i finansijske gubitke sveli na nivo statističke greške. Taj deo smo obavili i sada moramo da radimo više na sportskom sektoru. U omladinsku školu moraju da dođu neka evropska imena kako bi pomogli Dušku Grujiću i ostalim trenerima".

Prvi čovek novosadske Stare dame poručio je da je cilj da se Vojvodina uskoro plasira u grupnu fazu u Evropi, te da se što pre vrati među prva tri kluba u zemlji.

"Mislim da ćemo napraviti uskoro iskorak u Evropi i ući u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. To je moj sledeći san. Siguran sam da će posle letnjeg prelaznog roka biti sve kako treba. Želimo da se vratimo među tri kluba u Srbiji. Trenutno je na tom mestu TSC i zaista im čestitam na svemu što su uradili. Mi moramo prvo da se vratimo među prva tri, a onda da napadnemo titulu. Sezona 2025/26 trebalo bi da bude sezona renesanse kluba i kada tu sezonu uspešno odigramo – bilo to borba za titulu ili da zauzmemo drugo ili treće mesto – najvažnije je da tu ostanemo veoma dugo. Ne želim da napravimo uspeh samo u jednoj sezoni, pa da se vratimo unazad, već da taj rezultatski bljesak traje što duže", zaključio je Zbiljić.


tagovi

Dragoljub ZbiljićDušan TadićMozzart Bet SuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara