(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

Votkinsova forma života bila nedovoljna Emeriju, morale da ga 'čupaju' izmene (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 20:37

Birmingemski tim slavio na Kentilvort roudu golom rezerviste Luke Dinja u 89. minutu

Totenhem preti, ali Aston Vila ne popušta. U šampionskoj trci nije se dugo zadržao, no, birmingemski klub nema nameru da prepusti četvrtu poziciju za slučaj da Englezi ne uspeju da se izbore za peto mesto u elitnom evropskom takmičenju do kraja sezone.

Na preokret londonskog kluba nad Kristal Palasom birmingemska banda Unaja Emerija odgovorila je dramatičnim trijumfom na gostovanju Lutonu (3:2) zahvaljujući kojem je, uz meč više od njega, zadržala pet bodova prednosti u odnosu nad timom iz prestonice.

Izabrane vesti

Imali su gosti zahvaljujući Oliju Votkinsu dva gola prednosti na poluvremenu i već na pauzi delovalo je da će sva tri boda otići na Vila park, ali je Luton po ko zna koji put ove sezone pokazao da nikada ne odustaje. Ni onda kada ga unapred otpišu, kao što je to uradila ostrvska javnost još pred početak sezone. Ili pak večeras. Uspeo je Roba Edvardsa da u razmaku od šest minuta igre u nastavku anulira prednost Vile i primakne se bodu, potencijalnom prvom u poslednje četiri runde. Ali samo da mu se primakne, ne i da ga osvoji, jer kada su kola krenula nizbrdo Emeri je posegao za izmenama, a upravo mu je tandem momaka sa klupe doneo pobedu.

Dva potpuno različita poluvremena gledali smo na Kenilvort roudu. U prvom je Aston Vila bila ona iz većeg dela sezone, u talasima napadala gol rivala i kao na traci ređala šanse koje je u gol pretvarao Oli Votkins. Engleski reprezentativac je u drugoj polovini prvog poluvremena postigao dva gola - prvi u 24. minutu posle kornera, drugi petnaestak minuta kasnije uhvativši čitavu odbranu Lutona na spavanju – i potvrdio da igra u životnoj formi.

Mnogi su pre tri i po godine sa čuđenjem gledali na odluku čelnika Vile da za tada 24-godišnjeg napadača koji je prethodno postizao golove isključivo u nižim rangovima engleskog fudbala. Ipak, takvih odavno više nema. Votkins je u svakoj od prethodne tri premijerligaške sezone ostvario dvocifren učinak, a ove uspeo i da pomeri letvicu. Sa večerašnja dva, 28-godišnji Englez je na 16 pogodaka u Premijer ligi, manje jedino od Erlinga Halanda, s tim da je pride sa deset asistencija jedan od trojice najboljih pakera lige (Paskal Gros i Kiran Tripije takođe po 10) i ujedno igrač koji je učestvovao u postizanju najviše pogodaka svoje ekipe u engleskom prvenstvu (26).

Međutim, neustrašivi Votkins nije uspeo da slomi Edvardsovu četu. Dva tima kao da su u pauzi zamenila uloge, pa se u drugih 45 minuta Vila našla u podređenom položaju. Domaćin je prilike uglavnom tražio posle prekida i upravo preko njih je i došao do izjednačenja. U 66. minutu se Tahit Čong najbolje snašao u gužvi posle kornera, a u 72. Karlton Moris sa druge stative zakucao oštro ubačenu loptu Alfija Doutija, jednog od otkrića Lutona u aktuelnoj sezoni.

Vila je odavno već bila pogubila konce igre te Emeriju nije bilo druge no da se okrene ka klupi i na njoj potraži pomoć za izlazak iz neugodne situacije. Napravio je španski stručnjak četvorostruku izmenu u 79. minutu, koja je u tom trenutku ličila na potez očajnika, jer dvojica ofanzivaca što su ušli u igru (Nikolo Zaniolo i Musa Dijabi) daleko su od željene forme, dok preostala dvojica (Luka Dinj i Tim Iroegbanam) i nisu ofanzivci, ali se deset minuta kasnije ta odluka ispostavila kao odlučujuća pošto je upravo Dinj na asistenciju Muse Dijabija doneo novu prednost i pobedu birmingeskom timu.

PREMIJER LIGA – 27. KOLO

Subota

Brentford - Čelsi 2:2 (0:1)

/Rasmusen 50, Visa 69 - Džekson 35, Disasi 83/

Eveton - Vest Hem 1:3 (0:0)

/Beto 56 - Zuma 62, Souček 90+1, Alvarez 90+6/

Fulam - Brajton 3:0 (2:0)

/Vilson 21, Munjiz 32, Traore 90+1/

Njukasl - Vulverhempton 3:0 (2:0)

/Isak 14, Gordon 33, Livramento 90+2/

Notingem Forest - Liverpul 0:1 (0:0)

/Nunjez 90+9/

Totenhem - Kristal Palas 3:1 (0:0)

/Verner 77, Romero 80, Son 88 - Eze 59/

Luton - Aston Vila 2:3 (0:2)

/Čong 66, Moris 72 - Votkins 24, 38, Dinj 89/

Nedelja

14.00: (3,70) Barnli (3,50) Bornmut (2,00)

16.30: (1,32) Mančester Siti (6,00) Mančester Junajted (9,50)

Ponedeljak

21.00: (16,0) Šefild Junajted (7,75) Arsenal (1,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luton TaunAston VilaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara