©MN Press
©MN Press

Voždovac u svetskom vrhu po minutaži 'bonusa'

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.04.24. | 16:58

Visoko se kotira i Čukarički...

Krov Tržnog centra u Zapljanskoj ulici prethodnih godina postao je poligon za razvoj mladih igrača što potvrđuje i jedno u nizu istraživanja koje je sproveo CIES.

Fudbalska opservatorija iz Švajcarske se u najnovijem istraživanju bavila poverenjem koje svetski klubovi ukazuju igračima do 21 godine, onima što u Mozzart Bet Superligi ispunjavaju uslov 'bonus' fudbalera, a tu je Voždovac u samom vrhu.

Izabrane vesti

U proteklih 365 dana fudbaleri Voždovca mlađi od 21 godine su u domaćem prvenstvu odigrali 28,5 odsto minuta i po tom parametru popularni Zmajevi su sedmi na svetu! Nedodirljiv je Ruh iz Lavova sa 52,4 odsto, na drugom mestu je slovačka Žilina sa 44,5, a poslednje mesto na podijumu zauzeo je Salcburg sa 42,7. Od srpskih klubova u vrhu je još Čukarički, koji sa 26 odsto zauzima 13. poziciju.

Kada je reč o klubovima iz pet najjačih evropskih liga, prednjači Strazbur, filijala Čelsija, sa 26,8 odsto, odmah iza su Olimpik Lion (23,2) i Barselona (22), a zatim slede Brajton, Valensija, Đirona, Lorijan, Tuluz, Mec, Lajpcig...

Što se tiče svih timova Mozzart Bet Superlige, tabela izgleda ovako...



tagovi

CIESfk voždovacČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara