Milivojević (© Reuters)
Milivojević (© Reuters)

Vreme za rastanak, Luka Milivojević se oprostio od Kristal Palasa: Poseban klub, biće još bolji

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 20:03

Iskusni vezista na leto menja sredinu

Na ruci traka, u nozi spretnost. Ne samo da šutira penale, mada ih je realizovao čak 23, već i da deli lopte, uklizava, vodi tim napred. A to se na Ostrvu posebno ceni i zato je, kad je došlo vreme rastanku, Kristal Palas birao reči kako da se oduži Luki Milivoijeviću (32).

Provereni vezista napušta Selhurst park posle sedam godina koliko je prošlo od dolaska iz Olimpijakosa, a tokom koji je izrastao u lidera tima i kapitena. Samo što je posle 198 utakmica rešio da promeni sredinu, ali se još ne zna gde će se otisnuti.

Izabrane vesti

Koja god da mu bude naredna adresa, u južnom Londonu će ga pamtiti.

„Privilegovan sam što sam sedam godina proveo u posebnom klubu kao što je Kristal Palas. Hvala trenerima, njihovim saradnicima, svim ljudima u klubu što su se postarali da moj boravak u Londonu učine prijatnim. Kad sagledam klub u odnosu gde je bio kad sam dolazio i gde je sad kad ga napuštam vidim da je ambiciozan, spreman da napredjujem i budite sigurni da će još bolji rezultati doći“, rekao je Milivojević, koji će se u nedelju protiv Notingem Foresta oprostiti od publike.

Ona dobro pamti šta je sve Luka uradio za Orlove. U dve sezone (2017/18 i 2018/19) bio je najbolji timski strelac, a 28 pogodaka ga stavlja na treće mesto najboljih Palasovih golova u istoriji Premijer lige, iza Kristijana Bentekea i Vilfrida Zahe.

Postoji nešto posebno u vezi Selhurst parka. Nikad neću zaboraviti kako su navijači bili uz mene, bilo da smo pobeđivali ili gubili. Igrati u Premijer ligi je san svakog igrača, ali igrati za Palas, i to dugo, predstavljalo je čast i nadam se da sam vas sve učinio ponosnim“, dodao je Milivojević.

Zasad se ne zna gde će Milivojević nastaviti karijeru, ali će uvek biti poštovan u Palasu.

Naša je sreća što smo u klubu dugo imali profesionalca kakav je Luka. Dao je ogroman doprinos na terenu i van njega, predstavljao ključnu figuru tokom našeg dugog boravka u Premijer ligi. Njegove igre usklađene su sa posvećenoću na treninzima, bio je vođa tima, delio savete mlađima i bio uzoran kapiten. Želimo mu dosta sreće u budućnosti“, dodao je Stiv Pariš, predsednik kluba.


tagovi

Kristal PalasLuka Milivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara