©Reuters
©Reuters

Vruć krompir na početku trenerske karijere: Jilmaz zvanično na klupi Bešiktaša

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 21:18

Klub ukazao poverenje dosadašnjem asistentu šefa stručnog štaba

Poraz od Lugana na domaćem terenu inicirao je razgovore Šenola Guneša i uprave Bešiktaša posle kojih je turski strateg podneo ostavku, a klub je poverenje ukazao Buraku Jilmazu koji je od privremenog rešenja danas zvanično promovisan u šefa stručnog štaba.

Dueli protiv Trabzona i Adane u kojima je Bešiktaš ostao praznih šaka, uz remi sa Pendikom, uticali su da istanbulski klub već u ranoj fazi šampionata izgubi korak u odnosu na konkurente u trci za vrh, dok su se na skromne rezultate na domaćoj sceni nadovezala bleda izdanja u Ligi konferencije, te se Bešiktaš već u oktobru našao u situaciji da promenama pokuša da se vrati na željeni kolosek.

Izabrane vesti

Iako remi sa Klub Brižom na strani, na otvaranju grupne faze, ne može da se podvede pod neupeh, samo bod iz dva kola bio je kap koja je prelila čašu, posebno usled načina na koji je turski klub izgubio od Lugana. Švajcarski predstavnik uspeo je da dva gola zaostatka nadoknadi i dođe do preokreta od 81. do 89. minuta čime je režirao Gunešov odlazak. Komandnu palicu je za susret sa Istanbulom preuzeo Jilmaz, dosadašnji asistent, a danas je rukovodstvo kluba donelo zvaničnu odluku da mladog trenera zadrži na aktuelnoj poziciji.

Izazovi koji sleda predstavljaće i prvi samostalni trenerski posao za nekadašnjeg napadača reprezentacije Turske koji je ovog leta stavio tačku na bogatu igračku karijeru.

"Posle današnjeg sastanka odlučeno je da dosadašnji pomoćni trener Burak Jilmaz, preuzme ulogu šefa stručnog štaba prvog tima, upražnjeno od ostavke trenera Šenola Guneša. Jilmaz će ostati na ovoj funkciji do vanredne izborne skupštine", navedeno je u saopštenju kluba.

Bešiktaš je u bogatoj istoriji 16 puta osvajao šampionat Turske, poslednji put u takmičarskoj godini 2020/21, a posle osam kola aktuelnog šampionata ima pet pobeda, remi i dva poraza, uz osam bodova zaostatka u odnosu na Fenerbahče koji je savršeno krenuo sezonu.


tagovi

BešiktašBurak Jilmaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara