Nikolo Zaniolo (AFP)
Nikolo Zaniolo (AFP)

Zaniolo ide u vrh platnog spiska Rome: Novi ugovor i otkupna klauzula koju velikani mogu da priušte

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.10.22. | 11:13

Talentovani Italijan na pragu produžetka važećeg ugovora i povišice sa 2.500.000 na 4.000.000 evra

Turbulentnom odnosu Nikola Zaniola i Rome je izgleda došao kraj. Našao se 23-godišnjag prošlog leta na transfer lisiti, a Vučica je tada još bila mirna jer je Italijan bio vezan ugovorom do 2024. godine. Tražio je u međuvremenu supertalentovani Italijan povećanje plate, želeo je istu kao i Lorenco Pelegrini, želeo je vrh platnog spiska rimskog kluba i kako javljaju mediji na Apeninima želje će mu se konačno ostvariti.

Shvatila je Roma da ne sme da se kocka i previše okleva i da će biti u problemu ako dozvoli da igrač na kojem bi u budućnosti mogla lepo da se opari, uđe u poslednju godinu ugovora. Zato je i sportski direktor Tijago Pinto prošle nedelje sastančio sa Zaniolovim agentom Klaudijom Vigorelijem i maltene utanačio uslove novog ugovora. Na trenutnih 2.500.000 evra, Zaniolo će dogurati do 4.000.000 koje bi mogao dodatno da uveća na konto individualnih i timskih bonusa. Isti novac u osnovi ima Pelegrini, toliko zarađuju i Tami Ejbraham, odnosno Paulo Dibala kojem ispunjenje bonusa garantuje 6.000.000 godišnje.

Izabrane vesti

Letos je Zaniolo zagolicao maštu Milana i Juventusa, ali nijedan od italijanskih velikana nije bio spreman da plati preko 50.000.000 evra kako bi se domogao talentovanog ofanzivca. U novi ugovor biće ubačena i otkupna klauzula visine između 50.000.000 i 60.000.000 evra, što je novac koji bi evropski velikani realno mogli i bili spremni da izdvoje ukoliko Italijan eksplodira ove sezone. To bi svakako moglo da se dogodi ukoliko ga zaobiđu povrede sa kojima muku muči od starta karijere.

Ove sezone je već propustio četiri od osam utakmica zbog povrede ramena i još čeka na prvi konkretak učinak - za sada, ni gola, ni asistencije u Seriji A. Prošle takmičarske godine na zbirno 38 mečeva u italijanskoj eliti i Ligi konferencije upisao je sedam pogodaka i osam asistencija, a njegov gol odlučio je pobednika u finalu evropske C produkcije protiv Fajenorda.


tagovi

Nikolo ZanioloRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara