Zdravko Kuzmanović (©AFP)
Zdravko Kuzmanović (©AFP)

Zdravko Kuzmanović: Jović dobio šansu u Firenci, mora da se probudi i promeni mentalitet, inače...

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 17:47

Nekadašnji reprezentativac Srbije prokomentarisao igre napadača Fjorentine, ali i predstojeći duel njegovih nekadašnjih klubova, te kako mu izgleda Inter...

Otkako je završio igračku karijeru, Zdravko Kuzmanović se ne pojavljuje često u javnosti. Veliki intervju koji je dao za Mozzart Sport početkom godine jedna je od retkih prilika kada se nekadašnj srpski reprezentativac oglašavao, međutim italijanski mediji uspeli su da dođu do njega.

Razlog je predstojeći susret Fjorentine i Intera na stadionu Artemio Franki u subotu (TV Arenasport, 20.45), klubova u kojima je Kuzmanović igrao tokom karijere koja je trajala do 2018. godine.

Izabrane vesti

Vezista rođen u Tunu govorio je njemu prisnim temama, a između ostalog osvrnuo se na igre Luke Jovića u dresu Ljubičastih koje su predmet konstantnih analiza javnosti na Čizmi. Nažalost, uglavnom ne u pozitivnom tonu...

“Luka je u Fjorentini dobio novu šansu da vrati karijeru na pravi put. Ipak, mora da promeni mentalitet, jer ako to ne bude uradio biće mu sve teže kako vreme bude prolazilo. Mora da se probudi, jer Fjorentina mnogo zavisi od Kabrala i njega. A, ni jednom, ni drugom baš ne ide... Kada napadačima ne ide, onda se i tim muči. Napadač jednostavno mora da pravi razliku na terenu“, rekao je Kuzmanović za Radio Bruno.

Subota, 20.45: (3,80) Fjorentina (3,50) Inter (2,10)

Pored Jovića, dotakao se i njegovog bivšeg saigrača iz Bazela, Kabrala...

“On je u baš lošoj poziciji, bio je mnogo bolji u Bazelu. Sada definitivno nije onaj igrač kojeg sam upoznao u Bazelu. Mora što pre da se podigne i napreduje. Nije u formi i to se jasno vidi sada“.

Kao jedan od onih koji je svojevremeno bio među glavnim igračima veznog reda Viole, Kuzmanović je prokomentarisao trenutno stanje u klubu...

“Ne bih mogao da kažem ko više zaslužuje da igra u ovom trenutku. Vinćenco Italijano traži najbolju trojku za vezni red. Opet, ako trener menja mnogo, to znači da nečim nije zadovoljan. Jako je teško kada svaku utakmicu nešto menjaš. Kada pogledam Inter, na primer, u vezi stalno vidim trojicu – četvoricu istih ljudi“.

Osvrnuo se učesnik Mundijala u Južnoj Africi 2010. i na situaciju u Interu...

“Jaki su, igraju sve bolje. Gledao sam Inter i protiv Barselone. Za Fjorentinu će biti jako teško protiv Intera koji je, po mom mišljenju, najjači u Italiji. Fjorentina mora da igra otvoreno i napred. Ako bude čekala i prepustila igru Interu biće teško napraviti dobar rezultat“.

Iako je u Interu igrao kasnije, reklo bi se da mu je klub iz Firence bliskiji srcu...

“Fjorentina pravi solidne rezultate, ali može i mnogo bolje. Imaju kvalitet, ali mogu bolje. Sada je teže kada se igra na dva-tri dana, mada igrači to vole. Mada je oporavak teži... Opet, klub je toliko dugo čekao da ponovo izađe u Evropu, zbog toga moraju više da se potrude“.


tagovi

Zdravko KuzmanovićLuka JovićFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara