©Starsport
©Starsport

Zicer Pavkova tačka na gradski duel: Poraz IMT-a u proveri na Brdu

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 15:05

Čukarički slavio u prijateljskom meču protiv Traktorista (3:1)

Čukarički i IMT su iskoristili prvenstvenu pauzu da odigraju prijateljski susret pred obaveze u finišu borbi za mesta u plej-ofu Mozzart Bet Superlige. Na Banovom brdu, u duelu gradskih rivala, slavio je domaćin 3:1, golovima Ergelaša, Nikčevića i Pavkova, dok je počasni pogodak za goste postigao je Stefan Jović.

Oba trenera izvela su kombinovane sastave, u Čukaričkom nije bilo reprezentativaca Igora Miladinovića i Mihajla Cvetkovića, te nekoliko prvotimaca koji su dobili poštedu, Nenada Filipovića, Vukašina Jovanovića, Luke Adžića i Luke Stojanovića, dok je kod traktorista izostao takođe mladi reprezentativac Miloš Luković.

Izabrane vesti

Vodeći gol Brđana viđen je u 23. minutu, a prethodio mu je korner IMT-a posle kojeg je sevnula kontra na drugoj strani, Jo je izdržao duel i dodao loptu do Ivanovića, koji je odmah prosledio ka Ergelašu, a bočni igrač je iskoristio izletanje golmana Kneževića i sa 25 metara postigao evrogol.

Pogodak sredinom poluvremena ispostavio se kao jedini do odlaska na odmor. Na drugi gol se čekalo do 56. minuta i penala kojem je prethodio prekršaj nad Joom posle kojeg je sudija Stamenković opravdano pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Nikčević.

Odgovor Traktorista stigao je u 69. minutu kada je Stefan Jović posle odličnog pasa saigrača u prostor pobegao Ergelašu, ušao je u šesnaesterac i preciznim udarcem iskosa sa leve strane sa 15 metara savladao Kaličanina. Gol za 2:1 vratio je neizvesnost, ali na samo četiri minuta jer je u 73. Čukarički ponovo zatresao mrežu gostiju. Nikčević je pobegao odbrani rivala, ušao je u šesnaesterac i potom kao na tacni poslužio Pavkvova, koji je sa metra razdaljine lako krunisao akciju.

Čukarički – IMT 3:1 (1:0)

/Ergelaš 23, Nikčević 56p, Pavkov 73 - S. Jović 69/

ČUKARIČKI: Samurović, Rogan, Vranješ, Guzman, Ergelaš, Docić, Kovač, Milojević, Ivanović, Jo, Melo. Igrali su još: Kaličanin, Stanković, Stevanović, Subotić, La. Stojanović, Sisoko, Nikčević, U. Miladinović, Gomeš, Pavkov, Dragićević, M. Stojanović, Đorđević.

IMT: Knežević, Ćirković, Džinović, Ćosić, Zulfić, Kijevčanin, Radočaj, Arsić, M. Jović, Terzić. Igrali su još: Delević, Mustafa, Krstović, Krstić, Ognjenović, Vukomanović, Glišić, Konstantinov, L. Luković, Golubović, Mirković, S. Jović.


tagovi

ČukaričkiIMT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara