Grb Orhusa (©AFP)
Grb Orhusa (©AFP)

Zicer za Orhus

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.06.20. | 16:51

Beli imaju odličnu priliku da obezbede kvalifikacije za Ligu Evrope

 Šest kola do kraja plej-ofa Orhus se nalazi u izglednoj poziciji da obezbedi mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope, sa devet bodova ispred prvih pratioca Nordsjelanda i Brondbija. Kako se pomenuti timovi međusobno sastaju u ovom kolu, Beli imaju priliku da pobedom nad Olborgom (19.00) dodatno pobegnu.

Gradski klub, kako još zovu Orhus, u najboljoj je formi u danskoj Super ligi sa četiri pobede i jednim remijem u poslednjih pet prvenstvenih mečeva i kao takav veliki je favorit protiv kluba sa severa. Posebno jer Olborg meč dočekuje u potpuno suprotnom raspoloženju. Izvukao je samo jedan bod u prethodnih pet ligaških utakmica, a na poslednja tri čak nije postigao ni gol.

Izabrane vesti

Zbog nedostatka ambicija, ekipa Jakoba Frisa sasvim izvesno će po završetku sezone ostati bez kapitena i najboljeg fudbalera tima, ali i jednog od najboljih u Super ligi, Lukasa Andersena, bivšeg igrača Ajaksa. Za nekadašnjeg danskog reprezentativca dugo se već interesuje Kopenhagen, ali su u upravi Olborga, uz poštovanje prema danskom velikanu, naglasili da će Andersen završiti u većem klubu.

Još nekoliko informacija o samoj utakmici. Orhus neće na svom Ceres parku sačekati goste sa kompletnim sastavom. Zbog povreda neće nastupati Niklas Blekmen, Mustafa Amini i Mustafa Bundu, dok se Nikolaj Polsen trenutno nalazi u karantinu. U poređenju sa prethodnim mečevima, u tim se vraćaju Aleks Gerbaš i Jesper Juelsgard.

Timovi su se poslednji put sastali pre dve nedelje u polufinalu kupa kada je Olborg slavio sa 3:2.

DANSKA 1 - 30. KOLO

PLEJ-OF

Petak

19.00: ( (1,55) Orhus (4,20) Olborg (6,00)

Nedelja

18.00: (2,20) Nordsjeland (3,45) Brondbi (3,25)

20.00: (2,75) Kopenhagen (3,25) Midtjiland (2,60)



tagovi

Danska 1OlborgOrhus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara