Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zidan manje veruje Joviću nego Dijazu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 10:59

Marijano upisao prve minute ove sezone protiv Valensije i pristupom nagovestio da bi mogao dodatno da ugorzi reprezentativca Srbije

Real Madrid je pre dva dana poginuo na Mestalji. Zinedin Zidan je koristio sva raspoloživa sredstva sa klupe ne bi li bar ublažio poraz od Valensije. Više poverenja imao je u Marjana Dijaza nego u Luku Jovića. Reprezentativac Dominikanske Republike prvi je dobio šansu da nešto promeni, dok je Srbin nešto kasnije ubačen kao poslednja, peta izmena u 83. minutu. Od starta sezone Jović je prva izmena na poziciji devetke, ali sudeći prema onome što je Marijano prikazao za 15 minuta protiv Slepih miševa, ionako skromna minutaža nekadašnjeg fudbalera Ajntrahta iz Frankfurta mogla bi da bude dodatno prekraćena (četiri utakmice, 149 minuta na terenu).

Marijano Dijaz je tokom 2020. godina popriličan magnet za maler. Početkom marta je blesnuo i pomogao Blankosima da slave protiv Barselone jednim od najbržih pogodaka u istoriji El Klasika. Umesto da to bude inicijalna kapisla za buduće golove, morao je da se pomiri sa činjenicom da je Kovid-19 prekinuo Primeru. Po završetku lokauta Real je odigrao 12 utakmica, a Marijano svega 140 minuta bez gola. Ove sezone zbog operacije krajnika nije upisao ni minut. Sve do nedelje i utakmice na Mestalji. Nije postigao ili namestio gol u završnici meča, ali je govorom tela nagovestio ogromnu želju da postane bitan faktor u igri branioca trofeja. Tri udarca ka protivničkom golu, tri osvojene lopte i stoprocentna uspešnost u duelima to potvrđuju. Dok Luka Jović svojom hladnoćom ne radi mnogo na poboljšanju timske hemije, Marijano počinje da pleni energijom, lako prenosivom na saigrače i utiče na popravljanje raspoloženja. Počev od pristupa na treninzima, a posle izdanja za vikend Zi-Zu je primio poruku. Španski napadač dominikanskog porekla uvek će dati maksimum kada dobije šansu, bilo sa klupe, bilo od starta.

Izabrane vesti

Posle perioda ispunjenog povredama, Dijaz ponovo počinje da uživa poverenje francuskog stručnjaka koji zna da njegovu ekipu očekuje maratonski raspored posle reprezentativne pauze. Dok će se Jović sa selekcijom Srbije boriti za Euro, 27-godišnjak će ostati u Madridu i raditi pod budnim okom Zidana. Kao jedan od lidera ekipe, Karim Benzema je neprikosnoven u startnoj postavi, ali Dijaz čeka svojih pet minuta. Da pokaže da 18 golova i pet asistencija u sezoni 2017/18 u dresu Liona nisu bili slučajnost.



tagovi

Luka JovićMarijano Dijaz

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara