Marko Šarić (foto: instagram@fkjavormatis1912)
Marko Šarić (foto: instagram@fkjavormatis1912)

Zimska napadačka transformacija Javora: Srbin iz Kine stigao u Ivanjicu

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.02.24. | 19:04

Marko Šarić potpisao ugovor na godinu i po dana

Velika napadačka transformacija napravljena je ove zime u Ivanjici. Prodao je Javor svoje najučinkovitije fudbalere Ibrahima Tanka (u Makabi Netanju) i Petra Gigića (u turski Boluspor), a rupe u napadu popunio takođe jednim strancem i jednim domaćim fudbalerom. Jamajčanin Trivante Stjuart stigao je na pozajmicu iz Salernitane 14. februara, a tokom današnjeg dana saradnju na godinu i po dana sa Javorom je ozvaničio Marko Šarić.

Na Stadion kraj Moravice došao je momak koji je takmičarsku 2022/23 proveo u Napretku postigavši šest golova u svim takmičenjima, dok je Šarić tokom prethodne poslusezone nastupao u kinskom Ćingdauu. Tamo je na zbirno 11 nastupa u prvenstvu i kupu postigao četiri pogotka.

Izabrane vesti

Neće novi napadački tandem Stjuart - Šarić imati lak zadatak da u drugom delu sezone isporuči brojke koje su iza sebe ostavili Tanko i Gigić. Fudbaler iz Gane postigao je pet i namestio četiti gola, Gigić je imao po tri pogotka i tri asistencije.

Šarić je fudbalski stasavao u redovima Čukaričkog gde je takođe debitovao za prvi tim. Klub sa Banovog brda ga je u međuvremenu slao na brojne pozajmice (IMT, Radnički Pirot, Rad), a 20221. godine Šarić se obreo u Metalcu iz Gornjeg Milanovca. Kada je reč isključivo o Superligi, odnosno elitnom rangu srpskog fudbala, 25-godišnjak iz Zemuna ima 85 nastupa, 15 pogodaka i tri asistencije, kao i šansu da pomenute brojke unapredi u nedeljama i mesecima koji dolaze.


tagovi

JavorMarko Šarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara