©Reuters
©Reuters

Životna forma Domenika Berardija! Konačno je postao onakav igrač kakav su predviđali da će biti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 22:57

Azuri ubedljivi protiv Malte u Bariju (4:0), uz dva gola napadača Sasuola

Mnogo se pričalo o Domeniku Berardiju kada je sa punih 18 godina godina postigao 11 golova u Seriji B, postao najbolji igrač drugog ranga takmičenja italijanskog fudbala i u sezoni 2012/2013. uveo Sasuolo u Seriju A. Ali, u čitavoj narednoj deceniji nikako nije uspeo u potpunosti da opravda sav svoj potencijal. Sve vreme je ostao glavni igrač Sausola, ali ništa više od toga. Ipak, nikada dosad Berardi nije na ovakav način započeo sezonu. Postigao je pet golova na šest utakmica u Seriji A, a večeras je prvi put u dresu državnog tima postigao dva gola na jednoj utakmici. U pobedi nad Maltom od 4:0, napadač Sasuola je prekinuo post u dresu Azura koji je trajao od 10. oktobra 2021. godine i okršaja sa Belgijom u Ligi nacija.

Italijanska javnost piše o tome da je Berardi konačno postao onakav igrač kakav se predviđalo da će biti. Iako Maltežani nisu neko merilo, potez kod drugog gola na stadionu Sveti Nikola pokazao je sa kojom dozom samopouzdanja momak iz Kozence igra u ovom trenutku. Sa 13-14 metara otvorio je unutrašnji deo stopala i loptu poslao uz samu desnu stativu gola Malte. Bio je na pravom mestu i u 64. minutu, kada je stigao ničiju loptu i iz drugog plana matirao Henrija Bonela.

Izabrane vesti

Berardiju je ovo bio sedmi gol za državni tim na 26. utakmici. Prvenac je dao 10. jula 2020. godine protiv Moldavije, a potom je po jednom pogađao protiv Poljske, Bosne i Hercegovine, Severne Irske, Češke i Belgije.

Pored Berardija, današnji meč je obeležio je i Đakomo Bonaventura. I ne samo zbog toga što je as Fjorentine dao sjajan gol u 23. minutu utakmice, kada je sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u suprotne rašlje, već zbog činjenice da je večeras sa 34 godine i 53 dana starosti postao najstariji igrač koji je postigao prvenac u dresu Azura.

Italijani su držali kontrolu igre i rezultata protiv slabašnog protivnika, ali su se ujedno potrudili i da na ubedljiv način ostvare večerašnje slavlje. Za to je bio zaslužan rezervista Davite Fratezi, koji je u trećem minutu nadoknade pogodio bliži ugao nakon dodavanja Udogija.

Večerašnji meč je bio od izuzetne važnosti sa sastav Lučana Spaletija, s obzirom da je sa osvojena tri boda uspeo da se vrati na drugo mesto, uz utkmicu manje u odnosu na Ukrajinu. Azure za tri dana čeka izuzetno zahtevan meč i teško gostovanje Engleskoj na Vembliju.


VALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Subota

GRUPA C

Ukrajina - Makedonija 2:0 (1:0)

/Sudakov 30, Karavaev 90+5/

Italija - Malta 4:0 (2:0)

/Bonaventura 23, Berardi 45+1, 63, Fratezi 90+3/



tagovi

Domeniko Berardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara