Antoni Marsijal (©Reuters)
Antoni Marsijal (©Reuters)

Zlatni dečko plaćen 60.000.000 odlazi bez obeštećenja

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 11:52

Mančester junajted ne namerava da produži saradnju sa Marsijalom

Velike nade polagao je Mančester junajted u Antonija Marsijala. S punim pravom. Bio je Zlatni dečko, dobitnik prestižne nagrade, igrao izvanredno za Monako, ali potencijal nije ispunio. Imao je samo jednu valjanu sezonu na Old Trafordu i došlo je vreme za rastanak.

Antoni Marsijal je, kada se uračunaju klauzule za date golove i odigrane utakmice u dresu francuske reprezentacije, sve skupa posrnulog engleskog velikana koštao 60.000.000 evra. Transfer je mogao da izađe i na 80.000.000 da je ispunio sve klauzule i bio dobitnik Zlatne lopte. Pozamašna svota uložena, malo vraćeno, a odlazi bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Francuski napadač ušao je u poslednju godinu ugovora i David Ornstajn sa Atletika javlja da neće biti aktivirana još jedna. Mančester junajted ne namerava da produži saradnju sa Antonijem Marsijalom do 2025. godine. Januar će biti poslednja prilika za prodaju i makar delimičnu naplatu uloženog. Dočeka li leto na Teatru snova, biće slobodan u izboru nove sredine.

Za očekivati je da se tako nešto i desi, jer zašto bi neko šest meseci pre isteka ugovora otkupio napadača koji je u tekućoj sezoni dao dva i namestio još toliko golova za Crvene đavole? Zaista nema rezona...

Od početka karijere Antoni Marsijal je bio suočen sa velikim pritiskom, poredili su ga u Francuskoj sa Tijerijem Anrijem. Prevashodno zbog slučnog početka. Nije znao da se izbori sa tim bremenom po dolasku u Mančester junajted, gde je pritisak dodatno narastao. Kuburio je sa povredama, ušao u otvoreni sukob sa Žozeom Murinjom, kasnije imao nesuglasice i sa Ralfom Rangnikom.

Prethodne sezone bio je i na pozajmici u Sevilji, pokušao je na Ramon Sančes Pishuanu da oživi karijeru, no učinak je bio poprilično skroman, mršav – gol i asistencija. Vratio se na Old Traford da bi otišao. Nije ubedio Erika ten Haga i ostatak sportskog sektora da treba da aktiviraju klauzulu i produže na još godinu dana.



tagovi

Antoni MarsijalMančester JunajtedZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara