(© Reuters)
(© Reuters)

Žreb LŠ u petak: Šest prvaka Evrope, jedan koji to želi, a dva tima s kojima niko ne voli da igra

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 23:03

U bubnju ukupno 34 pehara

Šest prvaka Evrope, jedan koji to godinama pokušava da postane i ekipa koju niko ne bi želeo da vidi naspram sebe. Ili dve... To je sastav učesnika četvrtfinala Lige šampiona, a ko će na koga naleteti biće jasno u petak, posle žreba u Nionu.

U bubnju će se naći čak tri predstavnika Serije A (Milan, Inter, Napoli), prate ga dva premijerligaša (Mančester Siti i Čelsi), po jedan Španac (Real), Nemac (Bajern) i Portugalac (Benfika). Realno govoreći, najviše su i pokazali, kako u grupnoj, tako eliminacionoj fazi, sa izuzetkom Porta koji je, možda, igrački i timski zaslužio da se nađe u završnici, samo nije imao sreće u dvomeču sa Nerazurima.

Izabrane vesti

Ukupno 34 trofeja će biti na talonu: Real ih je osvojio 14, Milan sedam, Bajern šest, Inter tri, a Benfika i Čelsi po dva. Siti i Napoli jedini ne pripadaju elitnom druptvu po tom parametru, ali je ovo potencijalno ciklus u kome će se to promeniti.

Sva dosadašnja ograničenja padaju pred žreb, što znači da će moći da se sastanku klubovi iz istih država, pa je tako moguće da vidimo milanski derbi ili reprizu finala iz 2021. kad je Česli savladao Siti.

Posebnu vrednost četvrtfinalu daje utisak da nema izrazitog favorita za trofej. Isto tako, nema ni autsajdera. Na primer, Benfika koja je ranijih sezona završavala takmičenje u četvrtfinalu sad je ekipa sa legitimnom kandidaturom za plasman među četiri najbolja. Eventualno i više. Uz klub sa Luža, Napoli će biti kost u grlu ostalima.

U petak će istovremeno biti napravljeni projektivani parovi polufinal.

Prvi mečevi četvrtfinala na programu su 11. i 12. aprila, revanši 18. i 19. narednog meseca. Polufinala se igraju 9. i 10. maja, drue utakmice 16. i 17. maja, dok je borba za titulu novog prvaka Evrope zakazana za 10. jun na stadionu Ataturk u Istanbulu, gde je Liveprpul 2005. godine na čudesan način savladao Milan i osvojio pehar.

Ko će se radovati ove sezone?


tagovi

Liga šampionažreb Liga šampiona

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Siti
Real Madrid
Milan
Inter
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara