Radost igrača Čukaričkog ©Star Sport
Radost igrača Čukaričkog ©Star Sport

Žreb za LK: Firenca izgleda izazovno, ali Brđani ne bi da je vide ovog leta! Ostali po meri ako padne Tvente

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.08.22. | 09:05

Čukarički današnje izvlačenje kuglica dočekuje potpuno spokojno, jer će okršaji sa Holanđanima jasno pokazati da li je ova ekipa došla do nivoa igre i kvaliteta da bi mogla da se bori za ulazak u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja

Okršaji sa Rasingom iz Luksemburga nisu bili realno merilo kvaliteta Čukaričkog, ali su ekipi Dušana Kerkeza pomogli da potvrdi odličnu formu na staru sezone, pa Brđani sa maksimalnim samopouzdanjem i u najboljem mogućem raspoloženju dočekuju okršaj sa Tventeom u četvrtak (20.00) na stadionu u Humskoj.

Pre toga na Banovom brdu će biti ispraćen današnji žreb plej-ofa ovog takmičenje u Nionu koji je na programu od 14 časova, gde Čukarički može da izvuče vrlo zanimljive potencijalne protivnike. Jučerašnjim skraćivanjem spiskova, UEFA je svrstala Kerkezov tim u Grupu 1, među ekipe koje nemaju povlašćen status, a najzvučniji i najkvalitetniji potencijalni protivnik na kog bi Beograđani mogli da nalete na poslednjem stepeniku kvalifikacija je Fjorentina.

Izabrane vesti

Italijanski tim se uzdiže poslednjih godina, potpuno je stabilizovao finansije dolaskom milijardera Roka Komisa, pa je sve to nagradio povratkom na evroscenu. Ipak, klub iz Firence se sa tim neće zadovoljavati, već želi da nastavi progres i za početak se bez problema domogne grupne faze ovog takmičenja.

Fjorentina je dobro poslovala i ovog leta, navjiše je potrošila za odličnog desnog beka Šahtjora Doda (14.500.000 evra), ali će odlični stateg Vinćenco Italijano pre svega imati zadatak da u pravu golgetersku formu vrati Luku Jovića, koji je stigao kao slobodan igrač. Tu je i odlični vezista Rolando Mandragora, koji će ovaj tim takođe učiniti kvalitetnijim nego prošle sezone.

Dakle, ukoliko se napravi prvo iznenađenje i eliminiše Tvente, koji jeste za respekt, ali se nikako ne sme precenjivati jer se ne radi o ekipi koja je u rangu Ajaksa i PSV-a, onda će biti najvažnije da se izbegne upravo Fjorentina, koja je uglavnom za klasu iznad ostalih.

Ako kuglica sa Violom zaobiđe onu u kojoj će biti Tvente i Čukarički, onda se dolazi do grupe timova sa kojima praktično može da se igra, posebno ukoliko prethodno sastav Dušana Kerkeza protiv Tventea pokaže da je u stanju da eliminiše ekipu zavidnog renomea i snage.

Dušan Kerkez ©Star SportDušan Kerkez ©Star Sport

Među potencijalnim protivnicima su pobednici duela između danskog Brendbija i švajcarskog Bazela, zatim Brejdablika sa Islanda i Bašakšehira iz Turske, ondnosno kiparskog Apoela i Kizilžara iz Kazahstana. Ovaj poslednji par na prvi pogled deluje najpoželjnije, ali se nikako ne sme potcenjivati, pošto su Kazahstanci u prethodnoj rundi izbacili Osijek. Bašahšehir deluje neprijatno na prvi pogled, mada bi moglo da bude pakleno i protiv ekipe kao što je Brendbi, koji je pregazio Pogon Ščećin iz Poljske u revanšu (4:0).

Bazel nije na najbolji način startovao ovu sezonu, nije blistao ni protiv Krusejdersa u prethodnom kolu, ali se radi o ekipi koja ima značajno iskustvo u evrokupovima, a prošle sezone je stigao i do nokaut faze ovog takmičenja. Brejdablik drugu sezonu uzastopno stiže do trećeg kola kvalifikacija u ovom takmičenju, ali će biti autsajder protiv Bašakšehira, pa će biti veliko iznenađenje ukoliko ga vidimo u plej-ofu.

Suštinski, Čukarički ovaj žreb dočekuje potpuno spokojno, jer će okršaji sa Tventeom jasno pokazati da li je ova ekipa došla do nivoa igre i kvaliteta da bi mogla da se bori za ulazak u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja.

ŽREB ZA LIGU KONFERENCIJE, GRUPA 1:

Povlašćeni:

Brondbi (Danska)/Bazel (Švajcarska)

Brejdablik (Island)/Bašakšehir (Turska)

APOEL (Kipar)/Kizilžar (Kazahstan)

Fjorentina

Nepovlašćeni:

Sepsi (Rumunija)/Đurgarden (Švedska)

Tvente (Holandija)/Čukarički (Srbija)

CSKA Sofija (Bugarska)/Sent Patrik (Rep. Irska)

Lilestrem (Norveška)/Antverpen (Belgija)


tagovi

Dušan KerkezŽreb za Ligu koneferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara