Slavlje u svlačionici Argentine (©Printscreen)
Slavlje u svlačionici Argentine (©Printscreen)

Žurka u svlačionici Argentine: Hoćemo da budemo šampioni sveta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.11.22. | 00:51

Pesma, slavlje, Rulji na stolu i Mesijeva poruka celoj planeti

Netrpeljivost koja prerasta u mržnju Argentinaca prema Meksikancima i obrnuto nešto je što je nama dobro poznato kroz prizmu rivalstva sa nekim okolnim zemljama. Fudbal u srži otvorenog sukoba dve emotivne nacije našao se i u centru zbivanja na terenu stadiona Lusail, gde je šampion Južne Amerike prelepim golovima Lionela Mesija i Enca Fernandeza uspeo da se podigne nakon teškog šamara od Saudijske Arabije i ostane u igri za plasman u osminu finala.

Baš kako i naslov izveštaja kaže, Lionel Mesi je odbio da poslednji tango odigra u grupnoj fazi, već želi da celoj Argentini podari najveću radost i učini je svetskim šampionom! To je bila jasna poruka iz svlačionice Albiselesta celoj planeti nakon važnog trijumfa. Slavilo se i pevalo u njima dobro poznatom ritmu, jednostavno igrači i stručni štab želeli su da daju sebi oduška. Čak je i Lionel Skaloni zapevao sa ekipom, što samo pokazuje koliko je velika i bitna pobeda nad Meksikom, što se takođe videlo i kroz suze Pabla Aimara...

Izabrane vesti

Cela svlačionica tresla se od pesme koja je nastala pošto je Argentina osvojila Kopa Ameriku prošle godine, a čiji ključni deo glasi:

“Ljudi, sada smo ponovo živi, hoćemo da osvojimo i tu treću (titulu), hoćemo da budemo svetski šampioni“.

Nikolas Otamendi podelio je sa svojim narodom i celim svetom delić atmosfere sa Luisala posle meča. Rezervni golman Heronimo Rulji završio je na stolu, Lautaro Martinez i još nekoliko igrača popelo se na stolice dok se pevalo i slavilo, a nakratko im se priključio i selektor Skaloni. Njegov imenjak Mesi je pre odlaska u svlačionicu rekao da je sada svima pao kamen sa srca.

“Sada možemo da odahnemo. Od ovog trenutka, za nas počinje novi Mundijal“, poručio je Mesi i nastavlja:

“Bilo je jako teško uzdići se jer je Meksiko igrao dobro. Imaju odličnog trenera i igrače koji znaju da drže loptu u nogama. Igrali smo onako kako smo morali u prvom delu, sa visokim intenzitetom. U nastavlku smo se malo smirili i počeli smo da guramo loptu napred, sve dok nismo postigli gol. Tada smo počeli opet da budemo ono što mi zapravo i jesmo. Sada je stvarno lakše“.

Ono što je poslednje rekao možda najbolje oslikava kako se cela ekipa osećala posle Saudijske Arabije i pred duel sa velikim rivalom...

“Znali smo da moramo da pobedimo, ako želimo da ostanemo u takmičenju. Od danas zaista za nas kreće novi Mundijal. Moramo da pobedimo i poslednju utakmicu kako bismo se sigurno kvalifikovali. Napravili smo veliki korak napred, još jedan nas deli od nokaut faze“.

Mesi je zatim demantovao glasine da mu je jedan skočni zglob povređen i da trpi velike bolove...

“Ko zna šta je sve rečeno poslednjih dana. Pre samo nekoliko dana počelo je to oko skočnog zgloba, a znaju da nemaju ništa. Čini mi se da se ovo sve radi namerno. Ali, sve je u redu. Treniram normalno sa ekipom i sve je kako treba“.

Anhel Di Marija, sa čijom familijom je naš izveštač Aleksandar Gligorić razgovarao na tribinama stadiona Lusail tokom utakmice, kaže da je Argentina ovom pobedom svima zapušila usta.

“Jako, jako sam srećan zbog ove pobede. Radili smo dobro, zasukli smo rukave i zaprljali se dobro da bismo pobedili. Nije sve išlo kako je bilo planirano, ali na kraju smo doneli radost ljudima, našim porodicama i ostalima“, kaže ofanzivac Juventusa i nastavlja:

“Igramo za reprezentaciju godinama, borimo se do kraja i uvek želimo da damo svoj maksimum. Danas smo svima pokazali šta zapravo mislimo“.

Predsednik argentinskog Saveza Klaudio Tapija takođe je rekao svoje posle trijumfa njegovih igrača...

“Nikada ne potcenjujte šampiona Južne Amerike. I dalje smo u trci. Napred, Argentina“.



tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineLionel MesiAnhel Di MarijaLionel SkaloniKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara