Tjemue Bakajoko u Napoliju (©SSC Napoli)
Tjemue Bakajoko u Napoliju (©SSC Napoli)

Zvanično: Bakajoko na “suvoj“ pozajmici, čekaju se Loftus Čik i Tomori, Ridiger izgleda ostaje

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 20:22

Malo o dešavanjima na Stamford Bridžu

Čekao se u poslednjem danu još potpis Deklana Rajsa i da se s njim zatvori ovo leto, a kako je sve mirno na Stamford Bridžu od jutros po pitanju dolazaka ili je u pitanju zatišje pred buru ili se u Čelsijevim kancelarijama vode razgovori samo o odlascima. Tako je danas zvanično potpis na jednogodišnju pozajmicu u Napoliju stavio Tjemue Bakajoko.

Biće to, kako u Italiji vole da kažu, suva pozajmica, odnosno bez opcije ili obaveznog otkupa, mada niko ne isključuje mogućnost da Napoli i Čelsi pronađu zajednički jezik u slučaju da francuski vezista zadovolji. Iako se pominjalo da će prvo da produži ugovor, pa onda da ode u srce pokrajine Kampanija, na kraju Bakajoko nije ništa potpisao na Stamford Bridžu, pa to znači da će u momentu povratka u Zapadni London narednog leta ući u poslednju godinu ugovora. Pokušavao je Čelsi celog leta da se ratosilja i Bakajoka i njegove ogromne plate od 6.000.000 evra. Na kraju ga nije prodao Čelsi, ali bar je uspeo da rastereti budžet velike plate koju Francuz od dolaska nije nikako opravdao, ni zaslužio.

Izabrane vesti

Napoli je poslednjih dana jurio Bubakarija Sumarea iz Lila i bio spreman da plati 30.000.000 evra za njegov transfer, ali kako dogovora sa Dogom nije bilo, sportski direktor Kristijan Đuntoli okrenuo se mnogo jeftinijoj opciji. 

Čelsi će do ponoći po srednjoevropskom vremenu pokušati da na pozajmicu u Fulam pošalje još Rubena Loftus Čika, ali i da sa Evertonom proba da ispregovara pozajmicu mladog štopera Fikaja Tomorija. Razlog zašto je Tomori sada ponovo dostupan za pozajmice jeste sve izvesniji ostanak Antonija Ridigera u Čelsiju! Izgledalo je kao da će nemački reprezentativac pronaći svoje mesto pod suncem na nekoj drugoj adresi, ali kako mu niko nije nudio konkretne uslove, Čelsi je morao da pristane na veliki poraz, što bi moglo da nanese štetu u budućnosti. Naime, s Ridigerovim ostankom u konkurenciji su još Tijago Silva, Andreas Kristensen i Kurt Zuma, a Nemac je bio viđen kao višak. Neko će ovde na kraju sigurno ostati ljut, a pitanje je da li će to biti Kristensen ili Ridiger zbog manjka minutaže.

Što se Napolija tiče, mladi štoper Sebastijano Luperto otišao je na pozajmicu u Napoli, dok je Adam Unas stigao na pozajmicu u Kaljari, koji će imati i opciju otkupa narednog leta za 16.000.000 evra i bonuse. Hose Kaljehon je u popodnevnim časovima došao na lekarske preglede u Firencu pre potpisa za Fjorentinu. Doduše, Kaljehon je od kraja prošle sezone slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Napolijem.Trebalo bi da potpiše dvogodišnji ugovor. 



tagovi

Tjemue BakajokoLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara