Matijas Ginter
Matijas Ginter

Zvanično: Ginter slobodan na kraju sezone, Bajern zainteresovan

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 15:16

Štoper nemačke reprezentacije obelodanio da neće produžiti saradnju sa Gladbahom

Borusija Menhengladbah je na putu da se nađe u problemu koji je u prethodnom periodu Šalke doveo na ivicu ambisa. Četvorici prvotimaca ističu ugovori na kraju sezone, a jedan je već prelomio - neće potpisati novi. Matijas Ginter diže sidro, a klub od njegovog odlaska neće zaraditi ništa. Situaciju je pažljivo pratio Bajern, koji bi mogao da reaguje i kapariše nemačkog reprezentativca kao slobodnog igrača.

Oglasio se nemački reprezentativac na društvenim mrežama i potvrdio da neće menjati klub u januaru, već da će do isteka saradnje ostati na Borusija Parku.

Izabrane vesti

"Posle dugog razmiđljanja, odlučio sam da ne obnovim ugovor. Bilo mi je jako teško da donesem ovu odluku, posle pet godina provedenih u Menhengladbahu, ali odabrao sam drugačiji put zarad ličnog i profesionalnog napretka. Mnogo dugujem navijačima Borusija i uvek ću ih nositi u srcu. Sada mi preostaje da dam sve od sebe u drugom delu sezone. Ljudi koji me poznaju su svesni da ću učiniti sve da ostvarimo zacrtane ciljeve", napisao je Ginter.

Odlazi, a u klubu u kojem je proveo poslednje četiri godine ostaje velika rupa. Upisao je 159 nastupa za Menš i postigao 10 pogodaka, ali mu nije pomogao da se domogne trofeja. Ostavio je ipak dubok trag i na kraju opravdao 17.000.000 evra uloženih u njegove usluge.

Profesionalnu karijeru je počeo u Frajburgu, a ubrzo je skrenuo pažnju Dortmunda. Za tri sezone upisao je 102 nastupa i postigao četiri gola, pa je mnoge i iznenadila odluka uprave da ga pusti u Menhengladbah. Iza sebe ima i 46 nastupa u dresu reprezentacije Nemačke, u kojem se u dva navrata upisao u listu strelaca. Ostaće ipak upamćen i kao jedini reprezentativac koji je bio na dva Svetska prvenstva, a da nije upisao nijedan minut na terenu.

Za njegove usluge je navodno zainteresovan minhenski Bajern. Vide ga na Alijanc Areni kao zamenu za Niklasa Zilea, kojem takođe ističe saradnja na kraju sezone. Sve će dakle zavisiti od bivšeg štopera Hofenhajma, koji je zbog situacije sa ugovorom na radaru brojnih klubova.

Problem ja Borusiju je što još trojici igrača ističe ugovor narednog leta i nema još naznaka da će uskoro potpisati nove. U pitanju su nemački internacionalci Džordan Bejer i Patrik Herman, kao i reprezentativac Švajcarske Denis Zakarija.


tagovi

Matijas Ginter

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara