Zvanično: Henesov bratanac preuzeo Hofenhajm

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.07.20. | 11:40

Ugovor na tri godine...

Prethodnih dana bilo je najavljivano, danas je definitivno potvrđeno - novi trener Hofenhajma je Sebastijan Henes (42), sin Ditera Henesa i bratanac Ulija Henesa.

Hof je dugo ubeđivao Bajern iz Minhena da pusti trenera svog drugog tima i na kraju je uz obilatu pomoć mladog stručnjaka uspeo u tome. Sebastijan je imao veliku želju da se napokon oproba u samostalnom radu, u eliti, i ta će mu želja sada biti ispunjena. Ugovor je potpisan na tri godine, a Henes će naslediti Alfreda Šredera koji je otišao posle samo godinu dana na klupi kluba iz Sinshajma.

Izabrane vesti

Henes je prošao školu Ralfa Rangnika, radio je tri godine u mlađim kategorijama RB Lajpciga, pre nego što je dobio poziv iz Minhena. Potom je dve godine vodio U19 tim bavarskog giganta, da bi posle osam kola tek završene sezone preuzeo Bajern II. U tom trenutku tim je bio u zoni ispadanja, a sezonu je završio kao pobednik 3. lige.

Dovoljno za poziv iz elite...

"Rad u Hofenhajmu ogroman je izazov kome se radujem. Osnovna filozofija kluba identična je mojoj ideji fudbala - ofanzivna igra, hrabra, fleksibilnost i uvek aktivni napadi".


tagovi

Sebastijan Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara