Nemanja Maksimović (©pao.gr)
Nemanja Maksimović (©pao.gr)

ZVANIČNO: Invazija Srba na Panatinakos, stigao i Maksimović

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 10:39

Ugovor na tri godine

Najavili smo sinoć, danas je Panatinaikos i ozvaničio. Nemanja Maksimović je, kao što se i očekivalo, zvanično zadužio zelenu opremu atinskog velikana i time delimično rastužio navijače Crvene zvezde koji su se nadali da će ga videti u Beogradu.

Činjenica je međutim da su u Ljutice Bogdana znali da srpski reprezentativac nije ni opcija, pošto je on odavno dogovorio transfer u Grčku. Ugovor sa Hetafeom mu je istekao i tu nije bilo nikakvih prepreka.ž

Izabrane vesti

Ali, Panatinaikos je finansijski mogao da ponudi koliko drugi nisu. Ili bar Zvezda nije mogla. Maksimović će u Atini dobiti ugovor na tri godine i mada detalji nisu zvanično objavljeni, prema informacijama Mozzart Sporta imaće negde oko 2.000.000 evra neto po sezoni. Plus premije. To je ipak previše za beogradske crveno-bele.

Kako bilo, Maksimović će postati treći Srbin na stadionu Leoforos, pošto su tu od ranije i Filip Mladenović i Filip Đuričić. Toliko su dobar utisak ostavili da su utabali put i ostalim zemljacima. Maksimović je prvi povukao nogu i iskoristio to što nije na spisku Srbije za martovske utakmice sa Rusijom i Kiprom da skokne do Atine i zvanično se priključi Zelenima.

Podsetimo, Maksimović je rođen 1995. godine u Banji Koviljači, omladinsku školu je prošao u Crvenoj zvezdi, ali za prvi tim nikada nije zaigrao, pošto je otišao prvo za Veronu pa za Domžale u kojima ja započeo profesionalnu karijeru. Kasnije je igrao za Astanu, Valensiju i već šest godina Hetafe.

Kad neko toliko traje u Primeri, znači da zna lopte, a iako ga ovog puta nije bilo na spisku Dragana Stojkovića veruje se da bi trebalo da bude član Orlova za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.



tagovi

PanatinaikosFilip Mladenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara